NJENO VISOČANSTVO KRALJICA UKUSA Bogata torta sa lešnikom i orahom, vrhunska slast

Slobodanka Ćorić

17:07

Slatki kutak 0

Planirajte ovu tortu za svečanu prazničnu trpezu

torta
Printscreen

Sastojci za biskvit:

– 6 belanaca
– 6 kašika šećera u prahu
– 2 kašike limunovog soka
– 1 vanilin šećer
– 50 gr pečenih mlevenih lešnika
– 150 g grublje mlevenih oraha

Za kremu:

– 6 kom žumanca
– 6 kašika šećera
– 2 komada vanilin šećera
– 1 puding od vanile
- 2 kašike gusnela (debljine)
– 5 dcl mleka
– 3 dcl soka od pomorandže
- rendana kora od 2 pomorandže
– 100 g putera
– 1 dcl slatke pavlake
– 2 sloja kreme od vanile
– štapići čokolade, kriške pomorandže, listići nane

Priprema:

Pomešajte vanilin šećer sa šećerom u prahu. Pomešajte lešnike i orahe. Umutite belanca uz postepeno dodavanje šećera i limunovog soka dok se ne formiraju čvrsti snegovi. U umućena belanca dodajte orahe i lešnike uz lagano mešanje.

Smesu rasporedite na pleh obložen papirom za pečenje i ravnomerno rasporedite. Peći na 180 C oko 15 minuta (biskvit će se odvojiti od ivice papira za pečenje kada bude gotov).

Ohladite ga i isecite na tri jednaka dela. U mleko dodati šećer, vanilin šećer, rendanu koru pomorandže i polovinu soka od pomorandže i provriti, pa smanjiti temperaturu na minimum.

Žumanca umutiti sa polovinom soka, dodati prašak za puding, dodati gustin i sve izmešati da nema grudvica. Izmešanu masu sipajte u mleko i kuvajte uz stalno mešanje dok se masa ne zgusne.

Pokrijte ga providnom folijom i ohladite. Umutiti 100 g putera dok ne postane penasto, pa dodati ohlađenu masu i sve sjediniti. U sjedinjenu masu umešati 1 dcl šlaga.

Podeliti smesu na 3 jednaka dela i rasporediti preko keksa. Umutite 2 sloja kreme od vanile prema uputstvu i njima ukrasite tortu. Upotpunite dekoraciju filetiranim narandžama, listićima nane i štapićima čokolade Ohladite tortu pre serviranja.
 

Komentari (0)

Loading