NJENO VISOČANSTVO KRALJICA UKUSA Bogata torta sa lešnikom i orahom, vrhunska slast
Planirajte ovu tortu za svečanu prazničnu trpezu
Sastojci za biskvit:
– 6 belanaca
– 6 kašika šećera u prahu
– 2 kašike limunovog soka
– 1 vanilin šećer
– 50 gr pečenih mlevenih lešnika
– 150 g grublje mlevenih oraha
Za kremu:
– 6 kom žumanca
– 6 kašika šećera
– 2 komada vanilin šećera
– 1 puding od vanile
- 2 kašike gusnela (debljine)
– 5 dcl mleka
– 3 dcl soka od pomorandže
- rendana kora od 2 pomorandže
– 100 g putera
– 1 dcl slatke pavlake
– 2 sloja kreme od vanile
– štapići čokolade, kriške pomorandže, listići nane
Priprema:
Pomešajte vanilin šećer sa šećerom u prahu. Pomešajte lešnike i orahe. Umutite belanca uz postepeno dodavanje šećera i limunovog soka dok se ne formiraju čvrsti snegovi. U umućena belanca dodajte orahe i lešnike uz lagano mešanje.
Smesu rasporedite na pleh obložen papirom za pečenje i ravnomerno rasporedite. Peći na 180 C oko 15 minuta (biskvit će se odvojiti od ivice papira za pečenje kada bude gotov).
Ohladite ga i isecite na tri jednaka dela. U mleko dodati šećer, vanilin šećer, rendanu koru pomorandže i polovinu soka od pomorandže i provriti, pa smanjiti temperaturu na minimum.
Žumanca umutiti sa polovinom soka, dodati prašak za puding, dodati gustin i sve izmešati da nema grudvica. Izmešanu masu sipajte u mleko i kuvajte uz stalno mešanje dok se masa ne zgusne.
Pokrijte ga providnom folijom i ohladite. Umutiti 100 g putera dok ne postane penasto, pa dodati ohlađenu masu i sve sjediniti. U sjedinjenu masu umešati 1 dcl šlaga.
Podeliti smesu na 3 jednaka dela i rasporediti preko keksa. Umutite 2 sloja kreme od vanile prema uputstvu i njima ukrasite tortu. Upotpunite dekoraciju filetiranim narandžama, listićima nane i štapićima čokolade Ohladite tortu pre serviranja.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)