POSNE PALAČINKE OD 2 SASTOJKA Kuvar otkriva trik zbog kojeg su uvek tanke i mekane!
Omiljene palačinke možete da jedete i tokom posta, a kuvar otkriva trik koji će ih učiniti savršenim.
Palačinke su omiljena poslastica mnogima, bilo da ih volite sa kremom, džemom, orasima ili šećerom. Dobra vest je da ni tokom posta ne morate da ih se odreknete. Postoji jednostavan recept za posne palačinke od samo dva sastojka koje, uz nekoliko profesionalnih trikova, ispadnu savršeno tanke, mekane i bez grudvica.
Trikovi kuvara u restoranu
1. Prosejte brašno pre nego što ga dodate – testo će biti vazdušastije i lakše.
2. Dodajte sodu bikarbonu (pola kašičice je dovoljno) i prosejte je zajedno sa brašnom. Ona čini palačinke mekšima i pomaže da lepo narastu bez jaja ili mleka.
Za mekane palačinke važno je da:
1. smesa bude bez grudvica
2. tiganj bude jako vreo
3. palačinke se peku na minimalnoj količini ulja.
Shutterstock
RECEPT ZA POSNE PALAČINKE
Sastojci:
* 2 šolje brašna
* 2 šolje gazirane vode
Priprema:
1. U činiju sipajte gaziranu vodu.
2. Postepeno dodajte prosejano brašno, mešajući varjačom.
3. Kada smesa postane gušća, mutite mikserom da razbijete grudvice.
4. Kad smesa postane glatka, ostavite je u frižideru 30 minuta.
5. Zagrejte tiganj, namažite ga papirnim ubrusom natopljenim uljem i pecite palačinke sa obe strane dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
6. Tiganj povremeno ponovo premažite uljem.
7. Gotove palačinke filujte po želji.
Možda vas zanima:
Kako da napravite NAJBOLJE PALAČINKE kod kuće? Ne lepe se, ne gore, ne razlivaju, ma SAVRŠENSTVO!
U nastavku otkrijte kako da napravite najukusnije palačinke kod kuće, zahvaljujući smesi za palačinke koje uvek uspevaju.
JEDNOSTAVAN TRIK ZA NAJMEKŠE PALAČINKE Prosto će se topiti u ustima
Dodavanjem pola čaše ovog napitka osetićete ogromnu razliku:biće mekane kao duša, vazdušaste i sočne.
I JELO I POSLASTICA Zapečene palačinke sa orasima i mlekom, slatki ukus detinjstva
Pokažite deci kako smo ih mi nekada jeli.
RECEPT ZA PALAČINKE Uvek su dobar izbor za večeru, a ove su neverovatno mekane
Najvažnije je da u smesi ne bude grudvica i da ih pržite na vrelom tiganju koji ste podmazali sa malo ulja.
POSNE PALAČINKE OD 2 SASTOJKA Kuvar otkriva trik zbog kojeg su uvek tanke i mekane!
Omiljene palačinke možete da jedete i tokom posta, a kuvar otkriva trik koji će ih učiniti savršenim.
VASINA TORTA Čuvena srpska poslastica bogatog ukusa sve slatkiše baca u drugi plan
Vasina torta je prava poslastica za sve sladokusce!
KOLAČ TROSTRUKI UŽITAK Kremasta fantazija koju svi obožavaju na prvi zalogaj!
Ako volite deserte koji spajaju bogate ukuse i savršene teksture, onda je Trostruki užitak kolač prava poslastica za vas.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
Komentari (0)