MANASTIRKA TORTA ZA SVETOG NIKOLU Prepuna oraha i čokolade, ni Reforma joj nije ravna

Ivana Pavlović

12:30

Slatki kutak 0

Gosti će biti oduševljeni, a pravićete i danima kada nije post.

manastirka torta
Shutterstock

Potrebno je:

Za kore:

  • 300 g mlevenih oraha
  • 200 g brašna
  • 200 g šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 200 ml gazirane mineralne vode
  • 100 ml ulja

Za fil:

  • 500 ml sojinog ili bademovog mleka
  • 5 kašika gustina
  • 200 g šećera
  • 100 g crne čokolade bez mleka
  • 100 g mlevenih oraha
  • 100 g suvog grožđa ili seckanih urmi

Priprema:

U jednoj posudi umutite mineralnu vodu, ulje i šećer, pa dodajte brašno, prašak za pecivo i orahe. Dobro promešajte smesu pa je podelite na 3 dela. Od toga ispecite tri kore, u zagrejanoj rerni. Biljno mleko zagrejte pa dodajte šećer i gustin i kuvajte, sve dok se smesa ne zgusne. U to umešajte crnu čokoladu da se skroz otopi. Onda dodajte orahe i suvo grožđe. Stavite prvu koru pa je premažite toplim filom. Ređajte tortu redosledom kora-fil, pa na kraju premažite celu tortu ostatkom fila.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading