POSNE RUSKE KAPE ZA NOVOGODIŠNJE VEČE Ukusom savršeno pariraju originalu
Kremaste i neodoljive, i dupla mera će biti malo.
Potrebno je:
Kora:
- 200 g brašna
- 10 kašika šećera
- 1 prašak za pecivo
- 2 dl kisele vode
- 0,5 dl ulja
- 2 pune kašike kakaoa
Fil:
- 1/2 l mleka od soje
- 2 vanilin šećera
- 200 g šećera
- 3 kašike gustina
- 3 kašike brašna
- 250 g margarina
Glazura:
- 100 g posne čokolade
- 3 kašike ulja
- kokos za valjanje
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer, kakao, ulje, kiselu vodu i prašak za pecivo. Umutite mikserom pa izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite koru oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Napravite istim postupkom još jednu koru, pa čašom napravite 48 krugova. Stavite mleko da provri sa šećerima, a ostatkom mleka umutite brašno i gustin. Smesu onda dodajte u vruće mleko. Prohlađen fil potom sjedinite sa umućenim margarinom pa time filujte kape. Nanesite punu kašičicu fila na jedan krug pa preklopite sa drugim i premažite filom sa bočne strane. Zatim valjajte kape u kokos. Čokoladu otopite sa uljem na pari da dobijete glazuru. Prelijte preko svake kape.
Možda vas zanima:
TROUGLIĆI OD ČOKOLADE SE SMAŽU U TRENU A ukrasiće svaku posnu trpezu
Prave se lako, a gosti će biti oduševljeni.
ORASNICE IZ BAKINE SVESKE ZA NAJLEPŠU SLAVU Klasik koji nikada ne izlazi iz mode
I dupla mera će biti malo.
KUGLICE OD SUVIH ŠLJIVA ZA SVETOG NIKOLU Može i dete da ih napravi, a tope se u ustima
Naprave se lako, a smažu očas posla.
OBLANDA SA SMOKVAMA BUDI NOSTALGIJU Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
DOMAĆE URMAŠICE SA MERAMA NA ČAŠE Uspevaju svima, a nisu preslatke
I dupla mera će biti malo.
POSNE RUSKE KAPE ZA NOVOGODIŠNJE VEČE Ukusom savršeno pariraju originalu
Kremaste i neodoljive, i dupla mera će biti malo.
POSNI MAK KOLAČ SA JABUKAMA BOLJI OD SVAKE TORTE A pravi se maltene sam
Savršen za sve svečane prilike, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.
TROUGLIĆI OD ČOKOLADE SE SMAŽU U TRENU A ukrasiće svaku posnu trpezu
Prave se lako, a gosti će biti oduševljeni.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM BUDI NOSTALGIJU A vole ga svi od 7 do 107 godina
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
Komentari (0)