POSNE RUSKE KAPE ZA NOVOGODIŠNJE VEČE Ukusom savršeno pariraju originalu

Ivana Pavlović

14:30

Slatki kutak 0

Kremaste i neodoljive, i dupla mera će biti malo.

ruske kape
Shutterstock

Potrebno je:
Kora: 

  • 200 g brašna
  • 10 kašika šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 dl kisele vode
  • 0,5 dl ulja
  • 2 pune kašike kakaoa 

Fil:

  • 1/2 l mleka od soje 
  • 2 vanilin šećera
  • 200 g šećera
  • 3 kašike gustina
  • 3 kašike brašna
  • 250 g margarina

Glazura:

  • 100 g posne čokolade
  • 3 kašike ulja
  • kokos za valjanje

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer, kakao, ulje, kiselu vodu i prašak za pecivo. Umutite mikserom pa izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite koru oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Napravite istim postupkom još jednu koru, pa čašom napravite 48 krugova. Stavite mleko da provri sa šećerima,  a ostatkom mleka umutite brašno i gustin. Smesu onda dodajte u vruće mleko. Prohlađen fil potom sjedinite sa umućenim margarinom pa time filujte kape. Nanesite punu kašičicu fila na jedan krug pa preklopite sa drugim i premažite filom sa bočne strane. Zatim valjajte kape u kokos. Čokoladu otopite sa uljem na pari da dobijete glazuru. Prelijte preko svake kape.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading