DOMAĆE URMAŠICE SA MERAMA NA ČAŠE Uspevaju svima, a nisu preslatke

Ivana Pavlović

15:30

Slatki kutak 0

I dupla mera će biti malo.

urmašice
Shutterstock

Potrebno je:

Za sirup:

  • 8 šoljica šećera
  • 9 šoljica vode
  • 1 vanilin šećer
  • 1 parče limuna

Za kolač:

  • 1 jaje
  • 1 šoljica šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 šoljica ulja
  • 1 šoljica kisele pavlake
  • 1 prašak za pecivo
  • 250 g mlevenog keksa
  • 3 šoljice brašna

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Skuvajte preliv od šećera, vode i limuna. Nakon ključanja kuvajte još 5 minuta pa pustite da se ohladi. U jednoj posudi sjedinite jaja i šećere pa sve dobro promešajte. Dodajte ulje, kiselu pavlaku i prašak za pecivo pa promešajte. Nakon toga dodajte mleveni keks i izmešajte. Dodajte brašno pa kašikom izmešajte. Rukom oblikujte loptice, a šaru napravite na hrapavom delu rendea. Zatim ih poređajte na prethodno nauljen pleh. Pecite urmašice 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Onda ih prelijte polovinom ohlađenog sirupa. Potom ih pokrijte pa prelijte drugom polovinom sirupa. 

Komentari (0)

Loading