DOMAĆE URMAŠICE SA MERAMA NA ČAŠE Uspevaju svima, a nisu preslatke
I dupla mera će biti malo.
Potrebno je:
Za sirup:
- 8 šoljica šećera
- 9 šoljica vode
- 1 vanilin šećer
- 1 parče limuna
Za kolač:
- 1 jaje
- 1 šoljica šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 šoljica ulja
- 1 šoljica kisele pavlake
- 1 prašak za pecivo
- 250 g mlevenog keksa
- 3 šoljice brašna
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Skuvajte preliv od šećera, vode i limuna. Nakon ključanja kuvajte još 5 minuta pa pustite da se ohladi. U jednoj posudi sjedinite jaja i šećere pa sve dobro promešajte. Dodajte ulje, kiselu pavlaku i prašak za pecivo pa promešajte. Nakon toga dodajte mleveni keks i izmešajte. Dodajte brašno pa kašikom izmešajte. Rukom oblikujte loptice, a šaru napravite na hrapavom delu rendea. Zatim ih poređajte na prethodno nauljen pleh. Pecite urmašice 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Onda ih prelijte polovinom ohlađenog sirupa. Potom ih pokrijte pa prelijte drugom polovinom sirupa.
DONOSIMO VAM NAJBOLJI RECEPT ZA POSNE VANILICE Biće iste kao one bakine
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
DOMAĆE URMAŠICE SA MERAMA NA ČAŠE Uspevaju svima, a nisu preslatke
I dupla mera će biti malo.
POSNE RUSKE KAPE ZA NOVOGODIŠNJE VEČE Ukusom savršeno pariraju originalu
Kremaste i neodoljive, i dupla mera će biti malo.
POSNI MAK KOLAČ SA JABUKAMA BOLJI OD SVAKE TORTE A pravi se maltene sam
Savršen za sve svečane prilike, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.
KAFENA TORTA BOLJA OD TIRAMISUA Svakim zalogajem mami na parče više
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)