DONOSIMO VAM NAJBOLJI RECEPT ZA POSNE VANILICE Biće iste kao one bakine

Ivana Pavlović

17:00

Slatki kutak 0

Savršeno idu uz čaj ili kafu.

vanilice
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g posnog margarina
  • 250 g prah šećera
  • 1 ceo limun
  • 2 vanilin šećera
  • 100 g oraha
  • oko 1 kg brašna
  • džem od kajsija
  • jos malo prah šećera

 

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi penasto umutite margarin sa šećerom u prahu. Onda izrendajte koru limuna i iscedite ga u smesu. Umešajte orahe i vanilin šećer pa polako dodajte brašno i zamesite testo. Oklagijom ga rastanjite pa čašom vadite vanilice. Ređajte ih na papir obložen pek papirom. Pecite vanilice oko 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim ih spajajte džemom i valjajte u prah šećer. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading