DOMAĆA PITA SA ŠLJIVAMA I ČOKOLADOM Neodoljivo hrskava spolja, savršeno sočna iznutra i obožavaćete je
Ova pita je pravi delikates. Čokolada i šljive su sjajna kombinacija, verujte nam na reč i obavezno je probajte
Sezona šljiva je uveliko u toku, jeftine su, sočne, a kada ih smotate u piti, pa još dodate i čokoladu dobićete poslasticu za koju će vam svi tražiti recept. Pravi se brzo i lako i to od sastojaka koje sigurno već imate u kući
Potrebno je
500 g kora za pitu, 250 g šećera, 60 ml ulja, 200 ml vode, 150 g čokolade, 1 kg očišćenih šljiva, 50 g prezli
Priprema
Očišćene sveže šljive prelijte sa vodom i dodajte 100 grama šećera, pa krčkajte 15 minuta dok se sve lepo ne zgusne. Na dno pleha stavite pek papir. Stavite jednu koru i krajeve kore sa strane pleha. Unutra ređajte po dve kore, malo ih zgužvajte, pa preljite sa nekoliko kašika fila od šljiva i preko narendajte trećinu čokolade, pospite prezlama, prelijte uljem. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav materijal. Pitu pecite na 180 stepeni oko 40 minuta.
TORTA SA MALINAMA Raskošna i neodoljiva poslastica za sva vremena i prilike, a miriše na ljubav
Torta sa dva fila raspametiće i one izbirljive.
NUGAT TORTA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, a miriše na ljubav
Fenomenalna poslastica smaže se za tren oka.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
Komentari (0)