DOMAĆA PITA SA ŠLJIVAMA I ČOKOLADOM Neodoljivo hrskava spolja, savršeno sočna iznutra i obožavaćete je
Ova pita je pravi delikates. Čokolada i šljive su sjajna kombinacija, verujte nam na reč i obavezno je probajte
Sezona šljiva je uveliko u toku, jeftine su, sočne, a kada ih smotate u piti, pa još dodate i čokoladu dobićete poslasticu za koju će vam svi tražiti recept. Pravi se brzo i lako i to od sastojaka koje sigurno već imate u kući
Potrebno je
500 g kora za pitu, 250 g šećera, 60 ml ulja, 200 ml vode, 150 g čokolade, 1 kg očišćenih šljiva, 50 g prezli
Priprema
Očišćene sveže šljive prelijte sa vodom i dodajte 100 grama šećera, pa krčkajte 15 minuta dok se sve lepo ne zgusne. Na dno pleha stavite pek papir. Stavite jednu koru i krajeve kore sa strane pleha. Unutra ređajte po dve kore, malo ih zgužvajte, pa preljite sa nekoliko kašika fila od šljiva i preko narendajte trećinu čokolade, pospite prezlama, prelijte uljem. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav materijal. Pitu pecite na 180 stepeni oko 40 minuta.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
OČARAVAJUĆE TRILEĆE SAVRŠENO ZA ROĐENDAN Recept pevačice Marine Tadić svi hvale, a evo i zašto
Marina Tadić, pevačica koja je u septembru izbacila novi album „Rođendan“, sa ushićenjem očekuje decembar kada će solističkim koncertom u Mts dvorani obeležiti 20 godina muzičke karijere. Njene stare pesme, među kojima se izdvaja „Još sam ona stara“, publika podjednako voli kao i pre deceniju i po, te nema sumnje da će uglas sa njom pevati najveće hitove. Iako se po njenoj liniji to nikad ne bi reklo, nekadašnja profesorka fizičkog i diplomirani difovac, upravo je majstor za deserte. Majka ćerkice Vere i supruga advokata Uroša ne krije da su joj specijalitet lazanje, kolač sa malinama i trileće.
Komentari (0)