DOMAĆA PITA SA ŠLJIVAMA I ČOKOLADOM Neodoljivo hrskava spolja, savršeno sočna iznutra i obožavaćete je
Ova pita je pravi delikates. Čokolada i šljive su sjajna kombinacija, verujte nam na reč i obavezno je probajte
Sezona šljiva je uveliko u toku, jeftine su, sočne, a kada ih smotate u piti, pa još dodate i čokoladu dobićete poslasticu za koju će vam svi tražiti recept. Pravi se brzo i lako i to od sastojaka koje sigurno već imate u kući
Potrebno je
500 g kora za pitu, 250 g šećera, 60 ml ulja, 200 ml vode, 150 g čokolade, 1 kg očišćenih šljiva, 50 g prezli
Priprema
Očišćene sveže šljive prelijte sa vodom i dodajte 100 grama šećera, pa krčkajte 15 minuta dok se sve lepo ne zgusne. Na dno pleha stavite pek papir. Stavite jednu koru i krajeve kore sa strane pleha. Unutra ređajte po dve kore, malo ih zgužvajte, pa preljite sa nekoliko kašika fila od šljiva i preko narendajte trećinu čokolade, pospite prezlama, prelijte uljem. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav materijal. Pitu pecite na 180 stepeni oko 40 minuta.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)