NEODOLJIVI TART SA KARAMELOM I ORASIMA Slatkiš koji se lako i brzo pravi, a svi ga obožavaju
Kad vam se jede nešto slatko, napravite tart. Očas posla ćete imati odličan kolač.
Tart sa karamelom i orašastim plodovima
Sastojci:
Za testo:
200 g brašna
150 g hladnog putera
50 g šećera u prahu
½ kašičice ekstrakta vanile
prstohvat soli
Za fil:
300 g orašastih plodova (oraha, lešnika, neslanog kikirikija)
70 g putera
150 g šećera
150 g meda
2 jaja
½ kašičice jabukovog sirćeta
½ kašičice ekstrakta vanile
Foto: Shutterstock
Priprema:
Testo: Pomešajte u činiji sve sastojke, umesite testo, umotajte ga u providnu foliju i stavite u frižider jedan sat. Rastanjite ga oklagijom i stavite u podmazan kalup za tart. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta. Fil: U šerpi istopite puter, dodajte šećer i med i kuvajte jedan minut uz mešanje. Ostavite da se ohladi pa dodajte sirće, ekstrakt vanile, jaja i iseckane orašaste plodove. Izmešajte i sipajte preko kore. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata, odnosno dok karamel ne dobije zlatnosmeđu boju.
Savet
Ovaj tart treba da stoji na sobnoj temperaturi jer će se karamel u frižideru previše stvrdnuti i neće moći da se seče i žvaće.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)