NEODOLJIVI TART SA KARAMELOM I ORASIMA Slatkiš koji se lako i brzo pravi, a svi ga obožavaju
Kad vam se jede nešto slatko, napravite tart. Očas posla ćete imati odličan kolač.
Tart sa karamelom i orašastim plodovima
Sastojci:
Za testo:
200 g brašna
150 g hladnog putera
50 g šećera u prahu
½ kašičice ekstrakta vanile
prstohvat soli
Za fil:
300 g orašastih plodova (oraha, lešnika, neslanog kikirikija)
70 g putera
150 g šećera
150 g meda
2 jaja
½ kašičice jabukovog sirćeta
½ kašičice ekstrakta vanile
Foto: Shutterstock
Priprema:
Testo: Pomešajte u činiji sve sastojke, umesite testo, umotajte ga u providnu foliju i stavite u frižider jedan sat. Rastanjite ga oklagijom i stavite u podmazan kalup za tart. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta. Fil: U šerpi istopite puter, dodajte šećer i med i kuvajte jedan minut uz mešanje. Ostavite da se ohladi pa dodajte sirće, ekstrakt vanile, jaja i iseckane orašaste plodove. Izmešajte i sipajte preko kore. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata, odnosno dok karamel ne dobije zlatnosmeđu boju.
Savet
Ovaj tart treba da stoji na sobnoj temperaturi jer će se karamel u frižideru previše stvrdnuti i neće moći da se seče i žvaće.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)