NEODOLJIVI TART SA KARAMELOM I ORASIMA Slatkiš koji se lako i brzo pravi, a svi ga obožavaju
Kad vam se jede nešto slatko, napravite tart. Očas posla ćete imati odličan kolač.
Tart sa karamelom i orašastim plodovima
Sastojci:
Za testo:
200 g brašna
150 g hladnog putera
50 g šećera u prahu
½ kašičice ekstrakta vanile
prstohvat soli
Za fil:
300 g orašastih plodova (oraha, lešnika, neslanog kikirikija)
70 g putera
150 g šećera
150 g meda
2 jaja
½ kašičice jabukovog sirćeta
½ kašičice ekstrakta vanile
Priprema:
Testo: Pomešajte u činiji sve sastojke, umesite testo, umotajte ga u providnu foliju i stavite u frižider jedan sat. Rastanjite ga oklagijom i stavite u podmazan kalup za tart. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta. Fil: U šerpi istopite puter, dodajte šećer i med i kuvajte jedan minut uz mešanje. Ostavite da se ohladi pa dodajte sirće, ekstrakt vanile, jaja i iseckane orašaste plodove. Izmešajte i sipajte preko kore. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata, odnosno dok karamel ne dobije zlatnosmeđu boju.
Savet
Ovaj tart treba da stoji na sobnoj temperaturi jer će se karamel u frižideru previše stvrdnuti i neće moći da se seče i žvaće.
MANASTIRSKI KOLAČ Jeftin desert skupog ukusa idealan za dane strogog posta
Neodoljivi kolač nestaće sa stola odmah.
ŠAH TORTA Starinska poslastica za sva vremena i prilike, a zbog izgleda će je obožavati najmlađi
Nekada je bila neizostavni deo svake svečanosti, a danas je zaboravljena.
SLADOLED TORTA SA JAGODAMA Fenomenalna poslastica koja miriše na ljubav
Poslastica idealna za tople dane nikoga neće ostaviti ravnodušnim, najbolje odmah stavite duplu meru.
ČUPAVCI NA VODI Nedoljivi desert za dane strogog posta koji nimalo ne zaostaje za originalom
Ako volite klasične čupavce, ove ćete obožavati.
FRANCUSKA KREMPITA Ako volite klasičnu, ovu ćete obožavati, mekana kao duša
Drugačija i preukusna, oduševićete i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)