ČOKOLADNI TART Slatka fantazija koja se topi se ustima!
Kad vam se jede nešto slatko, napravite tart. Očas posla ćete imati odličan kolač
Čokoladni tart
Sastojci:
Za koru:
250 g brašna
125 g putera
50 g šećera
1 kašika kakaoa
1 jaje
Za fil:
250 ml pavlake za šlag
200 g čokolade za kuvanje
80 ml mleka
50 g šećera u prahu
1 kašika džema od kajsije
1 žumance
1 jaje
Priprema:
Kora: Pomešajte puter, brašno, šećer i kakao. Dodajte jaje i umesite testo. Stavite ga u frižider pola sata, rastanjite oklagijom i utisnite u kalup za tart. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta. Fil: Istopite čokoladu s mlekom, dodajte pavlaku za šlag, šećer, žumance i jaje. Sjedinite mešajući, umešajte džem i sipajte preko kore. Vratite u rernu i pecite još pola sata na 150 stepeni. Ukrasite po želji voćem ili šlagom.
Savet
Pre pečenja testo izbockajte viljuškom da ne naraste previše i izgubi oblik tarta.
KEKS TORTA Očaravajuća brza poslastica koja se smaže za tren oka, a svi je vole
Nepečena poslastica osvojiće i one izbirljive.
BRAUNI Kolač koji svi vole a topi se u ustima, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Fenomenalni desert za sve sladokusce.
ČIZKEJK SA KIKIRIKI PUTEROM Očaravajući desert mekan kao duša
Sočan kolač nestaće sa stola odmah.
KOKOS BOMBICE SE TOPE U USTIMA Sitni kolači idealni za sva vremena i prilike
Slatke i neodoljive, najbolje odmah stavite duplu meru.
KOLAČ SA SIROM Fenomenalan i sladak, ovakav do sada niste jeli
Neodoljiv desert za sve sladokusce.
Komentari (0)