ČOKOLADNI TART Slatka fantazija koja se topi se ustima!
Kad vam se jede nešto slatko, napravite tart. Očas posla ćete imati odličan kolač
Čokoladni tart
Sastojci:
Za koru:
250 g brašna
125 g putera
50 g šećera
1 kašika kakaoa
1 jaje
Za fil:
250 ml pavlake za šlag
200 g čokolade za kuvanje
80 ml mleka
50 g šećera u prahu
1 kašika džema od kajsije
1 žumance
1 jaje
Priprema:
Kora: Pomešajte puter, brašno, šećer i kakao. Dodajte jaje i umesite testo. Stavite ga u frižider pola sata, rastanjite oklagijom i utisnite u kalup za tart. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta. Fil: Istopite čokoladu s mlekom, dodajte pavlaku za šlag, šećer, žumance i jaje. Sjedinite mešajući, umešajte džem i sipajte preko kore. Vratite u rernu i pecite još pola sata na 150 stepeni. Ukrasite po želji voćem ili šlagom.
Savet
Pre pečenja testo izbockajte viljuškom da ne naraste previše i izgubi oblik tarta.
RUM KOLAČ Brzinski desert koji se ne peče, a mekan kao duša, savršen za hladne dane
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
BRZI LAVA KOLAČ Idealan za početnike u kuhinji i dolazak iznenadnih gostiju, a preukusan
Neodoljivi kolač topi se u ustima, a uspeva svima.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)