ČOKOLADNI TART Slatka fantazija koja se topi se ustima!
Kad vam se jede nešto slatko, napravite tart. Očas posla ćete imati odličan kolač
Čokoladni tart
Sastojci:
Za koru:
250 g brašna
125 g putera
50 g šećera
1 kašika kakaoa
1 jaje
Za fil:
250 ml pavlake za šlag
200 g čokolade za kuvanje
80 ml mleka
50 g šećera u prahu
1 kašika džema od kajsije
1 žumance
1 jaje
Foto: Shutterstock
Priprema:
Kora: Pomešajte puter, brašno, šećer i kakao. Dodajte jaje i umesite testo. Stavite ga u frižider pola sata, rastanjite oklagijom i utisnite u kalup za tart. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta. Fil: Istopite čokoladu s mlekom, dodajte pavlaku za šlag, šećer, žumance i jaje. Sjedinite mešajući, umešajte džem i sipajte preko kore. Vratite u rernu i pecite još pola sata na 150 stepeni. Ukrasite po želji voćem ili šlagom.
Savet
Pre pečenja testo izbockajte viljuškom da ne naraste previše i izgubi oblik tarta.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)