Dijetalnii čizkejk: Desert koji možete da priuštite čak i kada ste na strogom režimu ishrane
Glavna zvezda ovog recepta je šargarepa
Sastojci:
- 5 šargarepa
- 2 jajeta
- 2 belanca
- 1/2 šolje integralnog brašna
- 500 g krem sira
- 1 čaša kiselog mleka
- 1 kesica želatina
- 1/2 kesice praška za pecivo
Priprema:
Šargarepu oljuštite, skuvajte i ispasirajte. Umutite jaja i belanca, pa ubacite polovinu smese ispasirane šargarepe, praška za pecivo i brašno. Sipajte u kalup za čizkejk i pecite na 200 stepeni oko 15 minuta. Polovinu kesice želatina pripremite po uputstvu sa kesice i dodajte u pomešani sir i kiselo mleko. Kad kora bude gotova, dodajte krem od sira i ostavite u frižideru oko 3 sata. Drugu polovinu želatina pomešajte sa ostatkom ispasirane šargarepe i rasporedite preko čizkejka. Ponovo stavite u frižider, ovog puta preko noći, da se lepo stegne.
PRIJATNO!
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)