Medeni kolač: Jednostavan, a neverovatno sočan slatkiš koji če očarati vaše goste
Savršen spoj naizgled nespojivih ukusa badema i šargarepe
Sastojci:
- Za koru:
- 6 šargarepa
- 3 jajeta
- 2 šake pečenih badema
- 1 kašičica praška za pecivo
- 2 šolje brašna
- Za krem:
- 250 g krem sira
- 1 čaša kiselog mleka
- 2 kašike meda
Priprema:
Šargarepu oljuštite i izrendajte. Ulupajte jaja, pa dodajte samlevene bademe, brašno i prašak za pecivo i sjedinite s šargarepom. Sipajte u kalup za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje i pecite na 180 stepeni 40 minuta. Izmutite mikserom krem sir i kiselo mleko, pa na kraju dodajte med i špatulom lagano promešajte. Prelijte preko kolača i ostavite u frižideru da odstoji do 2 sata.
PRIJATNO!
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)