Posna fantazija s kokosom: Jedan od najboljih kolača koje smo ikada probali
Barena šargarepa i orasi imaju ključnu ulogu u pripremi ovog deserta
Sastojci:
- 300 g šargarepe
- 1 kašika kokosovog brašna
- 120 g oraha
- 150 g šećera
- 1 kašičica cimeta
- 2 kašike ulja
- 200 g posnog mlevenog keksa
- 1/2 kašičice soka limuna
Priprema:
Šargarepu oljuštite i krupno izrendajte. Zagrejte ulje na tiganju, pa je ubacite i dinstajte dok ne omekša. Dodajte postepeno šećer i konstantno mešajte. Ostavite da se ohladi. U mleveni keks dodajte cimet, mlevene orahe, 1/2 kašičice soka limuna, kokosovo brašno i izdinstanu šargarepu. Mešajte dok se ne sjedini. Na tacnu stavite papir za pečenje pa kolač sipajte na nju. Ostavite kolač nekoliko sati u frižideru da se stegne. Po želji ukrasite šlagom, orasima i komadićima šargarepe.
PRIJATNO!
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)