TAKO SOČAN, TAKO MEKAN Kada probate domaće medeno srce, nikada ga više nećete kupiti!

Trpeza/ V.V.

17:49

Slatki kutak 0

Kolač nema sastojke životinjskog porekla i odličan je za dane posta.

TAKO SOČAN, TAKO MEKAN Kada probate domaće medeno srce, nikada ga više nećete kupiti!
Shutterstock

Domaće medeno srce

Sastojci:

250 g brašna

150 g šećera

250 ml kisele vode

120 ml ulja

6 kašika džema od kajsija

3 kašike kakaoa

1 kašičica sode bikarbone

1 kašičica cimeta

Za glazuru:

150 g čokolade za kuvanje

2 kašike ulja

Priprema:

Pomešajte brašno, kakao, sodu bikarbonu i cimet. U drugoj činiji sjedinite kiselu vodu, ulje, šećer i tri kašike džema, pa dodajte suve sastojke. Sjedinite mikserom, sipate u podmazan pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Vruć kolač premažite ostatkom džema.

Glazura: Čokoladu istopite s uljem i prelijte hladan kolač.

Komentari (0)

Loading