KREMASTI KOLAČ SA MAKOM, TOPI SE U USTIMA Ne zna se da li je lepši izgled ili ukus!
Izdašan kolač, ali vam sigurno neće dugo stajati.
Žuto-crne štangle
Sastojci:
Za kore:
3x3 belanca
3x3 kašike šećera
3x1 kašika brašna
3x50 g mlevenog maka
1 prašak za pecivo (3x1 kašičica)
Za fil:
500 ml mleka
200 g putera
9 žumanaca
9 kašika šećera
5 kašika brašna
Za glazura:
150 g čokolade
3 kašike ulja
Priprema:
Za kore: Treba da ispečete tri kore posebno. Umutite belanca u čvrst sneg, dodajte šećer i mutiti dok se ne istopi i smesa ne postane čvrsta. Dodajte brašno, mak i prašak za pecivo i izmešajte kašikom. Sipajte u pleh obložen pek-papirom (30x20 cm) i pecite desetak minuta. Ponovite isto za još dve kore. Za fil: Sjedinite žumanca, šećer, brašno i 100 ml hladnog mleka. Ostalo mleko stavite da provri. Tada dodajte smesu od žumanaca i mešajte na tihoj vatri dok se ne zgusne. Pokrijte šerpu providnom folijom i ostavite sa strane da se ohladi. Umutite puter penasto i sjedinite sa hladnim filom da dobijete ujednačenu smesu. Ređajte: kora, fil, kora, fil, kora. Nafilujte kolač okolo, a na poslednju koru stavite glazuru od istopljene čokolade s uljem.
POSNA VASINA TORTA Čuvena poslastica koja ni malo ne zaostaje za originalom, a svi će tražiti dodatak
Neodoljiva poslastica sa orasima raspametiće goste i u posnoj varijanti.
PITA SA ŠLJIVAMA Jesenji desert koji budi sva čula, za prave sladokusce
Sočni desert oduševiće sve ukućane.
KEKS MARKIZA SLAĐA OD KLASIČNE Poslastica kao izmišljena za slavsku trpezu, dekorativna i preukusna
Fenomenalna poslastica sa piškotama raspametiće i one koji ne vole slatko.
BANANA TART Voćni desert koji popravlja dan u trenu, a krasi svaku svečanu trpezu
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PAŠA LOKUM SA MLEVENIM KEKSOM Turski specijalitet u još slađem izdanju, prste da poližete
Ako volite klasičan paša lokum, ovaj sa keksom ćete da obožavate.
Komentari (0)