KREMASTI KOLAČ SA MAKOM, TOPI SE U USTIMA Ne zna se da li je lepši izgled ili ukus!
Izdašan kolač, ali vam sigurno neće dugo stajati.

Žuto-crne štangle
Sastojci:
Za kore:
3x3 belanca
3x3 kašike šećera
3x1 kašika brašna
3x50 g mlevenog maka
1 prašak za pecivo (3x1 kašičica)
Za fil:
500 ml mleka
200 g putera
9 žumanaca
9 kašika šećera
5 kašika brašna
Za glazura:
150 g čokolade
3 kašike ulja
Priprema:
Za kore: Treba da ispečete tri kore posebno. Umutite belanca u čvrst sneg, dodajte šećer i mutiti dok se ne istopi i smesa ne postane čvrsta. Dodajte brašno, mak i prašak za pecivo i izmešajte kašikom. Sipajte u pleh obložen pek-papirom (30x20 cm) i pecite desetak minuta. Ponovite isto za još dve kore. Za fil: Sjedinite žumanca, šećer, brašno i 100 ml hladnog mleka. Ostalo mleko stavite da provri. Tada dodajte smesu od žumanaca i mešajte na tihoj vatri dok se ne zgusne. Pokrijte šerpu providnom folijom i ostavite sa strane da se ohladi. Umutite puter penasto i sjedinite sa hladnim filom da dobijete ujednačenu smesu. Ređajte: kora, fil, kora, fil, kora. Nafilujte kolač okolo, a na poslednju koru stavite glazuru od istopljene čokolade s uljem.

BRZI DESERT SA BUNDEVOM I KIKIRIKIJEM Drugačiji i sladak, poćiće vam voda na usta
Pravi se lako, a pojede brzo.

JEDINI RECEPT ZA RUSKE ŠUBARE KOJI ĆE VAM TREBATI Kolačići bez kojih nijedna slava ne prolazi
Sitni kolači pogodni za svečanu i slavsku trpezu, prste da poližete.

NEODOLJIVI VALJUŠCI SA MAKOM Lako se prave, a osvajaju ukusom
Fenomenalni i slatki, za pravo uživanje.

LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Kremasti desert koji u isto vreme i ledi i sladi
Osvežavajuće i lagane, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

BAKLAVA ROLAT Omiljena poslastica u malo drugačijem izdanju, prste da poližete
Fenomenalan desert za prave sladokusce.
Komentari (0)