KREMASTI KOLAČ SA MAKOM, TOPI SE U USTIMA Ne zna se da li je lepši izgled ili ukus!

Trpeza/ V.V.

18:55

Slatki kutak 0

Izdašan kolač, ali vam sigurno neće dugo stajati.

KREMASTI KOLAČ SA MAKOM, TOPI SE U USTIMA Ne zna se da li je lepši izgled ili ukus!
Shutterstock

Žuto-crne štangle

Sastojci:

Za kore:

3x3 belanca

3x3 kašike šećera

3x1 kašika brašna

3x50 g mlevenog maka

1 prašak za pecivo (3x1 kašičica)

Za fil:

500 ml mleka

200 g putera

9 žumanaca

9 kašika šećera

5 kašika brašna

Za glazura:

150 g čokolade

3 kašike ulja

Priprema:

Za kore: Treba da ispečete tri kore posebno. Umutite belanca u čvrst sneg, dodajte šećer i mutiti dok se ne istopi i smesa ne postane čvrsta. Dodajte brašno, mak i prašak za pecivo i izmešajte kašikom. Sipajte u pleh obložen pek-papirom (30x20 cm) i pecite desetak minuta. Ponovite isto za još dve kore. Za fil: Sjedinite žumanca, šećer, brašno i 100 ml hladnog mleka.  Ostalo mleko stavite da provri. Tada dodajte smesu od žumanaca i mešajte na tihoj vatri dok se ne zgusne. Pokrijte šerpu providnom folijom i ostavite sa strane da se ohladi. Umutite puter penasto i sjedinite sa hladnim filom da dobijete ujednačenu smesu. Ređajte: kora, fil, kora, fil, kora. Nafilujte kolač okolo, a na poslednju koru stavite glazuru od istopljene čokolade s uljem.

 

Komentari (0)

Loading