MEKŠE I LEPŠE NEGO IZ PEKARE Fantastične buhtle sa makom, svi će misliti da ste ih kupili!

Trpeza/ V.V.

19:03

Slatki kutak 0

Savršen slatkiš za ljubitelje maka.

MEKŠE I LEPŠE NEGO IZ PEKARE Fantastične buhtle sa makom, svi će misliti da ste ih kupili!
Shutterstock

Buhtle sa makom

Sastojci:

Za testo:

450 g brašna tip 400

½ kocke (20 g) svežeg kvasca

200 ml mleka

1 jaje

5 kašika ulja

1 vanilin šećer

2 kašike šećera

1/2 kašičice soli

Za fil:

100 g maka

150 ml mleka

3 kašike šećera

1 kašika putera

Priprema:

Testo: U činiju stavite kvasac, jaje, oba šećera i ulje. Mešajte da se kvasac istopi, dodajte mlako mleko, a zatim brašno i so. Umesite meko testo. Pokrijte krpom i ostavite pola sata na toplom mestu da naraste.

Fil: Prokuvajte mleko i šećer, dodajte mak i puter i kuvajte desetak minuta uz mešanje. Nadošlo testo podelite na 16 delova. Svaki rastanjite na pobrašnjenoj podlozi, stavite malo fila od maka i zatvorite. Rukama stisnite malo i napravite duguljasti oblik. Buhtle ređajte u pleh obložen papirom za pečenje i ostavite 15 minuta da narastu. Pecite ih u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Posle 15 minuta na svaku stavite komadić putera i pecite dok ne dobiju smeđu boju. Gotove po želji pospite šećerom u prahu.

Komentari (0)

Loading