KREMASTI KAPKEJKSI SA ČOKOLADOM I POMORANDŽOM Fantazija od tortica kojima niko ne može da odoli
Oduševite ukućane.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Tortice sa čokoladom i pomorandžom
Sastojci:
4 jaja
350 ml mleka
50 g čokolade za kuvanje
5 kašike kakaa
10 kašika šećera
25 kašika brašna
1 pomorandža
1 prašak za pecivo
Za fil:
200 ml pavlake za šlag
200 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Umutite jaja, mleko, 5 kašika soka od pomorandže i narendanu koru pomorandže. Dodajte pomešane prašak za pecivo, kakao, brašno i šećer. Mutite dok se smesa ne ujednači. Čokoladu isecite na komadiće. Stavite papirne korpice u kalup za mafine. U svaku stavite 3 kašike smese, pa nekoliko komadića čokolade i sipajte smesu do ¾ kalupa. Pecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni oko 15 minuta. Za fil, izlomite čokoladu, a slatku pavlaku zagrejte do ključanja. Sklonite sa vatri i stavite čokoladu. Mešajte da se čokolada otopi, pa ostavite da se ohladi i stegne. Špricem ukrasite tortice.

JAFA KOLAČ Osvežavajući desert koji budi sva čula, u sočnom spoju sa pomorandžom
Kremast i sladak, pravićete stalno.

LEDENA KRALJICA Očaravajuća poslastica raspametiće goste na uskršnjoj trpezi
Slatka i kremasta, uzećete parče više.

OPERA TORTA Klasik francuskog poslastičarstva u simfoniji različitih slatkih ukusa
Svečana i raskošna, gosti će biti oduševljeni.

ESTERHAZI TORTA Poslastica dostojna kraljeva, neprevaziđenog ukusa, za sve svečane prilike
Očaravajuća i svečana, nema ko vam neće tražiti dodatak.

NEODOLJIVI NJUJORŠKI ČIZKEJK Mekan kao duša, a topi se u ustima, savršen za sve bitne događaje
Sočni desert nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)