KREMASTI KAPKEJKSI SA ČOKOLADOM I POMORANDŽOM Fantazija od tortica kojima niko ne može da odoli
Oduševite ukućane.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Tortice sa čokoladom i pomorandžom
Sastojci:
4 jaja
350 ml mleka
50 g čokolade za kuvanje
5 kašike kakaa
10 kašika šećera
25 kašika brašna
1 pomorandža
1 prašak za pecivo
Za fil:
200 ml pavlake za šlag
200 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Umutite jaja, mleko, 5 kašika soka od pomorandže i narendanu koru pomorandže. Dodajte pomešane prašak za pecivo, kakao, brašno i šećer. Mutite dok se smesa ne ujednači. Čokoladu isecite na komadiće. Stavite papirne korpice u kalup za mafine. U svaku stavite 3 kašike smese, pa nekoliko komadića čokolade i sipajte smesu do ¾ kalupa. Pecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni oko 15 minuta. Za fil, izlomite čokoladu, a slatku pavlaku zagrejte do ključanja. Sklonite sa vatri i stavite čokoladu. Mešajte da se čokolada otopi, pa ostavite da se ohladi i stegne. Špricem ukrasite tortice.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)