POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
Ovaj potaž kombinuje slatkoću bundeve i šargarepe u kremastoj, baršunastoj teksturi koja osvaja na prvi zalogaj. Bez dodatka ulja, savršen je za dan posta na vodi, ali i za sve koji žele lagan, a izuzetno ukusan obrok.
Brzo se priprema, bogat je prirodnim aromama i daje osećaj zadovoljstva i sitosti, čineći ga idealnim izborom za ručak ili večeru kada želite jednostavnu, a ukusnu hranu.
Sastojci:
- 200 g šargarepe, iseckane
- 250 g bundeve, iseckane
- 1 mala glavica crnog luka, iseckanog
- 1 stabljika celera, iseckana
- 800 ml povrtnog bujona (ili vode sa suvim začinom od povrća)
- So i biber, suvi ruzmarin po ukusu
- pečene semenke bundeve (za posipanje)
Priprema:
U veliki lonac stavite luk i celer, nalijte malo vode i dinstajte nekoliko minuta dok povrće ne omekša. Dodajte ruzmarin, šargarepu i bundevu, pa kratko propržite (2–3 minuta).
Sipajte povrtni bujon ili vodu, poklopite i kuvajte oko 30 minuta dok povrće ne postane potpuno mekano.
Sve sastojke izmiksajte štapnim mikserom dok ne dobijete glatku, kremastu teksturu. Posolite i pobiberite po ukusu.
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve, piše Stvar Ukusa.
Bonus video:
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)