BRZINSKI KOLAČ, GOTOV ZA POLA SATA! Mekani čokoladni mafini, idealan slatkiš ili užina
Svi će biti oduševljeni!
Mafini sa čokoladom i cimetom
Sastojci:
400 g oštrog brašna
4 jaja
200 g putera
200 g šećera
300 ml jogurta
350 ml mleka
100 g kakaoa
2 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
2 štangle čokolade
1 kašika cimeta
Priprema:
Penasto umutite puter sa oba šećera, dodajte jaja i mutite dok se šećer ne istopi. U drugoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, kakao, cimet. U smesu s jajima dodajte jogurt i mleko, izmešajte, pa dodajte suve sastojke. Mutite mikserom dok ne dobijete glatku smesu. Dodajte izmrvljenu čokoladu i sipajte u kalup za mafine. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)