OPIJA NA PRVI ZALOGAJ! Brza štrudla s jabukama i brusnicom, pravi se od lisnatog testa

Trpeza/ V.V.

19:50

Slatki kutak 0

Odlična za nedeljno popodne.

OPIJA NA PRVI ZALOGAJ! Brza štrudla s jabukama i brusnicom, pravi se od lisnatog testa
Shutterstock

Štrudla sa jabukama i brusnicom

Sastojci:

1 pakovanje lisnatog testa

4-5 jabuka

200 g suvih brusnica

300 g šećera

50 g putera

1 kesica cimeta

Priprema:

Jabuke oljuštite, očistite od semenki i iseckajte na komadiće. Stavite ih u šerpu, dodajte brusnice, šećer, cimet i 2-3 kašike vode. Dinstajte na tihoj vatri oko 15 minuta dok se smesa malo ne zgusne. Ostavite da se ohladi. Odleđeno lisnato testo rastanjite na debljinu 0,5 cm, premažite istopljenim puterom, pa rasporedite fil od jabuka i brusnica. Urolajte, pa isto ponovite i sa drugim komadom lisnatog testa. Stavite u podmazan pleh i odozgo premažite ostatkom istopljenog putera. Pecite oko pola sata. Kad se ohladi po želji pospite šećerom u prahu.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Komentari (0)

Loading