OPIJA NA PRVI ZALOGAJ! Brza štrudla s jabukama i brusnicom, pravi se od lisnatog testa
Odlična za nedeljno popodne.
Štrudla sa jabukama i brusnicom
Sastojci:
1 pakovanje lisnatog testa
4-5 jabuka
200 g suvih brusnica
300 g šećera
50 g putera
1 kesica cimeta
Priprema:
Jabuke oljuštite, očistite od semenki i iseckajte na komadiće. Stavite ih u šerpu, dodajte brusnice, šećer, cimet i 2-3 kašike vode. Dinstajte na tihoj vatri oko 15 minuta dok se smesa malo ne zgusne. Ostavite da se ohladi. Odleđeno lisnato testo rastanjite na debljinu 0,5 cm, premažite istopljenim puterom, pa rasporedite fil od jabuka i brusnica. Urolajte, pa isto ponovite i sa drugim komadom lisnatog testa. Stavite u podmazan pleh i odozgo premažite ostatkom istopljenog putera. Pecite oko pola sata. Kad se ohladi po želji pospite šećerom u prahu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)