ČISTA ČAROLIJA Kolač sa jabukam, najlepša poslastica koja sladi i osvežava

trpeza.rs

07:32

Slatki kutak 0

Veoma lako i brzo se pravi, a miriše na detinjstvo

ČISTA ČAROLIJA Kolač sa jabukam, najlepša poslastica koja sladi i osvežava
Shutterstock


Sastojci:

  • Griz 1 šolja
  • Brašno (oštro) 1 šolja
  • Šećer 1 staklo
  • Prašak za pecivo 1 pakovanje
  • Vanilin šećer 1 pakovanje
  • Jabuke po potrebi i želji
  • Cimet po želji
  • Margarin za kolače po potrebi

Priprema:

Količine koje su ovde predložene su samo u informativne svrhe. U suprotnom, bilo koju veličinu čaše/šolje koju koristite biće dobar recept. Samo uverite se da su proporcije sastojaka raspoređene u pravilnim trećinama. U dublju činiju dodati 1 čašu 3 dcl brašna, istu čašu griza i na kraju čašu šećera.

Dodajte jedno pakovanje praška za pecivo i jedno pakovanje vanilin šećera. Pomešajte sve suve sastojke. Nauljite dno pleha i pospite brašnom da se kolač ne zalepi, pa preko svega rukama pospite suvu smesu (griz, šećer i brašno).

Sloj suve mešavine ne bi trebalo da bude gust, ali dovoljan da pokrije i da se kroz njega ne vidi dno rupe. Preko suve smese obilno pospite rendane jabuke (nema potrebe da ih prethodno cedite) sa malo mlevenog cimeta. I ponovo pospite suvu mešavinu preko jabuka dok ne budu potpuno pokrivene. Ponavljajte postupak sve dok imate jabuke i suve sastojke, ili možete sve da stavite u tiganj. Na kraju izrendati margarin na tortu i staviti u rernu na 200 stepeni oko 40 minuta ili dok ne vidite da je dobio lepu zlatnu boju.
 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading