OMILJENI SLATKIŠ PRINCA VILIJEMA I KEJT MIDLTON Čokoladna torta koja se ne peče
Morate da probate tortu sa kraljevskog dvora
Brza čokoladna torta
Sastojci:
250 g pti ber keksa
150 g crne čokolade
125 g putera
100 g šećera
1 jaje
Za glazuru:
200 g crne čokolade
Priprema:
Izlomite keks rukom u komade veličine badema. Umutite penasto omekšali puter sa šećerom. Dodajte istopljenu čokoladu stalno muteći. Zatim dodajte jaje i mutite da se sjedini sa smesom. Umešajte izlomljeni keks. Sipajte u kalup za tortu obložen papirom za pečenje i stavite u frižider da stoji tri sata. Za glazuru, istopite čokoladu na tihoj vatri i prelijte kolač. Izravnajte glazuru i ostavite da se stegne, pa izvadite tortu iz kalupa.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)