OMILJENI SLATKIŠ PRINCA VILIJEMA I KEJT MIDLTON Čokoladna torta koja se ne peče

Trpeza/ V.V.

19:28

Slatki kutak 0

Morate da probate tortu sa kraljevskog dvora

torta
pixabay

Brza čokoladna torta

Sastojci:

250 g pti ber keksa

150 g crne čokolade

125 g putera

100 g šećera

1 jaje

Za glazuru:

200 g crne čokolade

Priprema:

Izlomite keks rukom u komade veličine badema. Umutite penasto omekšali puter sa šećerom. Dodajte istopljenu čokoladu stalno muteći. Zatim dodajte jaje i mutite da se sjedini sa smesom. Umešajte izlomljeni keks. Sipajte u kalup za tortu obložen papirom za pečenje i stavite u frižider da stoji tri sata. Za glazuru, istopite čokoladu na tihoj vatri i prelijte kolač. Izravnajte glazuru i ostavite da se stegne, pa izvadite tortu iz kalupa.

Komentari (0)

Loading