FANTASTIČAN KOLAČ OD CVEKLE Zdravo povrće je odličan izgovor da jedete slatkiše!

Trpeza/ V.V.

13:06

Slatki kutak 0

Probajte cveklu na drugačiji način.

FANTASTIČAN KOLAČ OD CVEKLE Zdravo povrće je odličan izgovor da jedete slatkiše!
Shutterstock

Kolač od cvekle

Sastojci:

200 g skuvane cvekle

150 g šećera

250 g brašna

250 ml jogurta

100 ml ulja

1 prašak za pecivo

50 g kakaoa

1 kašičica ekstrakta vanile

Priprema:

Skuvajte cveklu da omekša i izblendirajte ili viljuškom dobro izgnječite da dobijete pire. Dodajte jogurt, ulje i ekstrakt vanile i izmešajte. Posebno sjedinite brašno, šećer, prašak za pecivo i kakao i dodajte u smesu od cvekle. Izmešajte i sipajte u podmazan pleh. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko jedan sat. Probajte čačkalicom da li je kolač unutra pečen. Kad se ohladi, isecite i poslužite. Kolač možete premazati umućenim šlagom, glazurom od čokolade ili posuti prah šećerom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

kladkaka

KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima

10:30

16 maj, 2024

Slatki kutak

Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.

Komentari (0)

Loading