FANTASTIČAN KOLAČ OD CVEKLE Zdravo povrće je odličan izgovor da jedete slatkiše!
Probajte cveklu na drugačiji način.
Kolač od cvekle
Sastojci:
200 g skuvane cvekle
150 g šećera
250 g brašna
250 ml jogurta
100 ml ulja
1 prašak za pecivo
50 g kakaoa
1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
Skuvajte cveklu da omekša i izblendirajte ili viljuškom dobro izgnječite da dobijete pire. Dodajte jogurt, ulje i ekstrakt vanile i izmešajte. Posebno sjedinite brašno, šećer, prašak za pecivo i kakao i dodajte u smesu od cvekle. Izmešajte i sipajte u podmazan pleh. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko jedan sat. Probajte čačkalicom da li je kolač unutra pečen. Kad se ohladi, isecite i poslužite. Kolač možete premazati umućenim šlagom, glazurom od čokolade ili posuti prah šećerom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)