FANTASTIČAN KOLAČ OD CVEKLE Zdravo povrće je odličan izgovor da jedete slatkiše!
Probajte cveklu na drugačiji način.
Kolač od cvekle
Sastojci:
200 g skuvane cvekle
150 g šećera
250 g brašna
250 ml jogurta
100 ml ulja
1 prašak za pecivo
50 g kakaoa
1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
Skuvajte cveklu da omekša i izblendirajte ili viljuškom dobro izgnječite da dobijete pire. Dodajte jogurt, ulje i ekstrakt vanile i izmešajte. Posebno sjedinite brašno, šećer, prašak za pecivo i kakao i dodajte u smesu od cvekle. Izmešajte i sipajte u podmazan pleh. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko jedan sat. Probajte čačkalicom da li je kolač unutra pečen. Kad se ohladi, isecite i poslužite. Kolač možete premazati umućenim šlagom, glazurom od čokolade ili posuti prah šećerom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
OČARAVAJUĆE TRILEĆE SAVRŠENO ZA ROĐENDAN Recept pevačice Marine Tadić svi hvale, a evo i zašto
Marina Tadić, pevačica koja je u septembru izbacila novi album „Rođendan“, sa ushićenjem očekuje decembar kada će solističkim koncertom u Mts dvorani obeležiti 20 godina muzičke karijere. Njene stare pesme, među kojima se izdvaja „Još sam ona stara“, publika podjednako voli kao i pre deceniju i po, te nema sumnje da će uglas sa njom pevati najveće hitove. Iako se po njenoj liniji to nikad ne bi reklo, nekadašnja profesorka fizičkog i diplomirani difovac, upravo je majstor za deserte. Majka ćerkice Vere i supruga advokata Uroša ne krije da su joj specijalitet lazanje, kolač sa malinama i trileće.
Komentari (0)