HLEB OD ČOKOLADE Savršen slatkiš, a deca ga mogu nositi u školu kao užinu
U zatvorenoj plastičnoj posudi zadržaće svežinu nekoliko dana.
Čokoladni hleb
Sastojci:
250 g brašna
150 g iseckane čokolade
150 g omekšalog putera
150 g šećera
3 jaja
1 čaša (180 ml) kisele pavlake
100 ml mleka
80 g kakaoa
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
Priprema:
Penasto umutite puter sa oba šećera. Dodajte jaja, pavlaku i mleko i još malo umutite da se sve sjedini. U drugoj posudi pomešajte brašno, kakao, prašak za pecivo. Sjedinite obe smese i izmešajte varjačom. Dodajte iseckanu čokoladu i lagano promešajte. Sipajte smesu u podmazan kalup za hleb i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 1 sat. Ostavite da se hleb ohladi u kalupu pa ga izvadite i isecite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)