Gotovo za par minuta! Ovaj božanstveni recept za francuski tost s kremom morate isprobati

Izvor: alo.rs/I. V.

09:00

Slatki kutak 0

Ako se redovno hranite zdravo, zašto ne biste s vremena na vreme uživali u nečemu visokokaloričnom i punom šećera

Gotovo za par minuta! Ovaj božanstveni recept za francuski tost s kremom morate isprobati
Shutterstock

 

 

Francuski tost s čokoladnim kremom

Sastojci:

100 grama + 3 kašike šećera, odvojeno

2 kašike + 1/2 kašičice mlevenog cimeta, odvojeno

2 žumanca

1 veliko jaje

120 ml punomasnog mleka

120 ml šlaga

1 kašičica ekstrakta vanile

1 prstohvat muškatnog oraščića

1 prstohvat soli

8 tost-hleba

140 g namaza od čokolade

2-4 kašike neslanog putera

Priprema:

Stavite 100 g šećera i 2 kašike mlevenog cimeta u široku, plitku posudu i promešajte da se sjedini. U drugu veću činiju stavite 3 kašike šećera, pola kašičice mlevenog cimeta, žumance, jaje, punomasno mleko, šlag, ekstrakt vanile, muškatni oraščić, so i mešajte dok se ne sjedini. Isecite svaku krišku hleba dijagonalno da biste formirali trougao. Jednu polovinu (trougao) namažite kašikom krema i preklopite drugom polovinom. Otopite 1 kašiku putera u velikom tiganju na srednjoj vatri. Za to vreme natopite onoliko kriški hleba koliko stane u tepsiju. Stavite hleb u kremu od jaja i ostavite da se namače 15 sekundi sa svake strane. Stavite u tiganj i pržite do zlatno braon boje, 1 do 2 minuta po strani. Zatim ih stavite u mešavinu cimeta i šećera. Stavite na tanjir za serviranje i ponovite prženje preostalih kriški, dodajući 1 kašiku putera u tiganj pre sledeće runde.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading