Gotovo za par minuta! Ovaj božanstveni recept za francuski tost s kremom morate isprobati
Ako se redovno hranite zdravo, zašto ne biste s vremena na vreme uživali u nečemu visokokaloričnom i punom šećera
Francuski tost s čokoladnim kremom
Sastojci:
100 grama + 3 kašike šećera, odvojeno
2 kašike + 1/2 kašičice mlevenog cimeta, odvojeno
2 žumanca
1 veliko jaje
120 ml punomasnog mleka
120 ml šlaga
1 kašičica ekstrakta vanile
1 prstohvat muškatnog oraščića
1 prstohvat soli
8 tost-hleba
140 g namaza od čokolade
2-4 kašike neslanog putera
Priprema:
Stavite 100 g šećera i 2 kašike mlevenog cimeta u široku, plitku posudu i promešajte da se sjedini. U drugu veću činiju stavite 3 kašike šećera, pola kašičice mlevenog cimeta, žumance, jaje, punomasno mleko, šlag, ekstrakt vanile, muškatni oraščić, so i mešajte dok se ne sjedini. Isecite svaku krišku hleba dijagonalno da biste formirali trougao. Jednu polovinu (trougao) namažite kašikom krema i preklopite drugom polovinom. Otopite 1 kašiku putera u velikom tiganju na srednjoj vatri. Za to vreme natopite onoliko kriški hleba koliko stane u tepsiju. Stavite hleb u kremu od jaja i ostavite da se namače 15 sekundi sa svake strane. Stavite u tiganj i pržite do zlatno braon boje, 1 do 2 minuta po strani. Zatim ih stavite u mešavinu cimeta i šećera. Stavite na tanjir za serviranje i ponovite prženje preostalih kriški, dodajući 1 kašiku putera u tiganj pre sledeće runde.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)