SRCASTE PRALINE Napravite za voljenu osobu ove preslatke čokoladne bombone
Sutra je Dan zaljubljenih, a čokoladne bombone u obliku srca su savršen poklon!
Praline
Sastojci:
200 g čokolade za kuvanje
4 kašike ulja
Za punjenje:
Beli krem
Priprema:
Čokoladu otopite sa uljem na pari. Malo prohladite, pa stavite po kašičicu u kalup za praline u obliku srca. Protresite da se lepo razlije po kalupu, pa stavite u frižider 10 minuta. U svaku modlicu stavite po kašičicu belog krema, ali ne do vrha. Poravnajte, prelijte crnom čokoladom. Lagano lupkajte po stolu modlicom da se čokolada lepo razlije, pa staviti u frižider. Kad se praline stegnu, izvadite ih iz kalupa.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)