BRŽE NE MOŽE Tart s kruškama od kupovnog lisnatog testa
S gotovim lisnatim testom možete pripremiti odličan tart s karamelizovanim kruškama. Ako dodate šaku naseckanih oraha i kuglicu sladoleda, ukućani će biti oduševljeni.
Tart s kruškama i orasima
Sastojci:
400 g krušaka
4 kašike šećera
2 kašike suncokretovog ulja
80 g oraha
1 pakovanje lisnatog testa
Priprema:
Kruške oljuštite, prepolovite, uklonite koštice i meso isecite na kriške debljine 1 cm. Šećer u kalupu za pitu karamelizirajte na šporetu dok ne porumeni, dodajte isečenu krušku, ulje i orahe. Dobro ih pomešajte sa karamelom, a kruške poređajte na dno kalupa. Preko fila staviti lisnato testo i drškom šporeta pritisnuti ivice nadole. Pecite pitu u rerni oko 25 minuta na 200 stepeni dok ne porumeni. Zatim izvadite, ostavite da se ohladi, pa pažljivo izvadite na tanjir.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)