BRŽE NE MOŽE Tart s kruškama od kupovnog lisnatog testa

alo.rs/I. V.

20:23

Slatki kutak 0

S gotovim lisnatim testom možete pripremiti odličan tart s karamelizovanim kruškama. Ako dodate šaku naseckanih oraha i kuglicu sladoleda, ukućani će biti oduševljeni.

BRŽE NE MOŽE Tart s kruškama od kupovnog lisnatog testa
Shutterstock

 

Tart s kruškama i orasima

Sastojci:

400 g krušaka

4 kašike šećera

2 kašike suncokretovog ulja

80 g oraha

1 pakovanje lisnatog testa

Priprema:

Kruške oljuštite, prepolovite, uklonite koštice i meso isecite na kriške debljine 1 cm. Šećer u kalupu za pitu karamelizirajte na šporetu dok ne porumeni, dodajte isečenu krušku, ulje i orahe. Dobro ih pomešajte sa karamelom, a kruške poređajte na dno kalupa. Preko fila staviti lisnato testo i drškom šporeta pritisnuti ivice nadole. Pecite pitu u rerni oko 25 minuta na 200 stepeni dok ne porumeni. Zatim izvadite, ostavite da se ohladi, pa pažljivo izvadite na tanjir.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

kladkaka

KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima

10:30

16 maj, 2024

Slatki kutak

Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.

Komentari (0)

Loading