BRŽE NE MOŽE Tart s kruškama od kupovnog lisnatog testa
S gotovim lisnatim testom možete pripremiti odličan tart s karamelizovanim kruškama. Ako dodate šaku naseckanih oraha i kuglicu sladoleda, ukućani će biti oduševljeni.
Tart s kruškama i orasima
Sastojci:
400 g krušaka
4 kašike šećera
2 kašike suncokretovog ulja
80 g oraha
1 pakovanje lisnatog testa
Priprema:
Kruške oljuštite, prepolovite, uklonite koštice i meso isecite na kriške debljine 1 cm. Šećer u kalupu za pitu karamelizirajte na šporetu dok ne porumeni, dodajte isečenu krušku, ulje i orahe. Dobro ih pomešajte sa karamelom, a kruške poređajte na dno kalupa. Preko fila staviti lisnato testo i drškom šporeta pritisnuti ivice nadole. Pecite pitu u rerni oko 25 minuta na 200 stepeni dok ne porumeni. Zatim izvadite, ostavite da se ohladi, pa pažljivo izvadite na tanjir.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)