Najslađi užitak uz fantastičnu kombinaciju TORTA OD MAKA I ČOKOLADE
U kombinaciji s čokoladom, mal će vam ublaži stres i podstakne raspoloženje.
Torta od maka i čokolade
Sastojci:
5 jaja
120 g šećera
150 g putera
200 g mlevenog maka
50 g mlevenih oraha
2 reda rendane čokolade
2 kašike ruma
Za glazuru:
100 g čokolade
1 kašičica šećera u prahu
3 kašike ulja
1 kašika džema od kajsije
Priprema:
Rernu zagrejati na 180 stepeni. Umutiti belanca u čvrst sneg. Umutiti penasto žumanca sa šećerom i puterom (sobne temperature). Dodati mak, rum, mlevene orahe rendanu čokoladu. Dodati belanca kašiko po kašiku. Za glazuru čokoladu otopiti na pari i dodati šećer u prahu, ulje, džem. Sve mešajte dok se ne istopi. Prelijte kolač i ohladite. Po želji tortu ukrasite narom koji daje potrebnu svežinu pomalo teškom maku.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
ČOKOLADNI SUFLE Rapsodija ukusa na francuski način, za prave ljubitelje slatkiša
Neodoljiv i mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
AMERIČKE PALAČINKE Pufnaste, sočne i meke, popravljaju dan u trenu
Fenomenalne, sočne i neodoljive.
RUM TORTA Očaravajuća, nepečena poslastica skupog ukusa koja obara s nogu
Ako volite rum, ovu tortu ćete obožavati.
SOČNI KUGLOF Mirisni kolač kao osmišljen za svečanu trpezu, a mekan kao pamuk
Sočni kolač skupog ukusa oboriće s nogu sve koji ga budu probali.
TIRAMISU Donosimo vam originalni italijanski recept za najlepši kolač sa kafom
Ako volite slatkiše i kafu, ovaj klasik italijanske kuhinje ćete obožavati.
Komentari (0)