Najslađi užitak uz fantastičnu kombinaciju TORTA OD MAKA I ČOKOLADE
U kombinaciji s čokoladom, mal će vam ublaži stres i podstakne raspoloženje.
Torta od maka i čokolade
Sastojci:
5 jaja
120 g šećera
150 g putera
200 g mlevenog maka
50 g mlevenih oraha
2 reda rendane čokolade
2 kašike ruma
Za glazuru:
100 g čokolade
1 kašičica šećera u prahu
3 kašike ulja
1 kašika džema od kajsije
Priprema:
Rernu zagrejati na 180 stepeni. Umutiti belanca u čvrst sneg. Umutiti penasto žumanca sa šećerom i puterom (sobne temperature). Dodati mak, rum, mlevene orahe rendanu čokoladu. Dodati belanca kašiko po kašiku. Za glazuru čokoladu otopiti na pari i dodati šećer u prahu, ulje, džem. Sve mešajte dok se ne istopi. Prelijte kolač i ohladite. Po želji tortu ukrasite narom koji daje potrebnu svežinu pomalo teškom maku.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)