Priprema se neverovatno lako: ultimativna poslastica od borovnica
Ukusnu pitu od borovnica ćete brzo ispeći, a idealna je ako nemate mnogo vremena i želite da pojedete nešto slatko ili imate goste pred vratima.
Pita od borovnica
Sastojci:
Za testo:
300 g brašna
150 g putera
100 g šećera
1 jaje
1 kašika vode ili belo vino
Za fil:
250 g borovnica
2-3 kašike šećera
1 kašika prezle
Priprema:
Sve sastojke umesite u kuglu koju ćete podeliti na dva dela. Jedan deo ćete narednati, a drugi će služiti kao podloga. Ostavite testo da odstoji u frižideru oko pola sata. Borovnice prepolovite ako su krupne i pospite ih šećerom i ostavite da malo odstoje da puste sok. Podlogu od testa par puta probušite viljuškom i pospite prezlama, pa stavite borovnice i prekrijte ih rendanim testom. Pecite pitu 30 minuta na 180 ºC. Kada ga izvadite, trebalo bi da odstoji da se sokovi upiju. Najbolje je poslužiti sa šlagom ili sladoledom od vanile, a obavezno ga posuti šećerom u prahu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)