Torta kao stvorena za dečje rođendane - ne košta puno a deca je obožavaju!

alo.rs*I. V.

13:00

Slatki kutak 0

Ukrasite po želji sa čokoladnim mrvicama ili šlagom a posle 2-3 sata hlađenja dobićete odličan supersočan desert. Možete kombinovati različite vrste pudinga i tako dobiti različite ukuse, a možete dodati i malo isečenog voća (banane, jagode, maline)

Torta kao stvorena za dečje rođendane - ne košta puno a deca je obožavaju!
Shutterstock

 

U američkoj verziji ovo se zove "puding poke cake" i zaista ima mnogo varijanti a osnova ista – biskvit u kome se prave rupice i koji se potom preliva tečnom kremom da se rupe popune. 

Torta sa rupama i pudingom

Sastojci:

Za biskvit:


6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
4 kašike kakaoa
4 kašike čokolade u prahu
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
1,5 dl ulja
1,5 dl mleka

Za žutu krem:

2 pudinga od vanile
9 dl mleka
6 kašika šećera
150 g putera

Za braon krem:

2 pudinga od čokolade
8 dl mleka
6 kašika šećera
100 g putera


PRIPREMA:

Za biskvit odvojite belanca od žumanaca. Žumanca miksati sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu penasti, pa dodati ulje, posle nekoliko minuta postepeno mešati brašno sa praškom za pecivo i odmah zatim kakao i čokoladu u prahu. Na kraju varjačom umešajte posebno umućen sneg od belanaca.
Masu sipajte u podmazan i brašnom posut pleh srednje veličine, poravnajte i pecite u rerni zagrejanoj na 180 °C 20-25 minuta.Pečen i još vruć biskvit ravnomerno probušite drškom varjače. 

Prvo pripremite žuti krem tako što ćete u vruć skuvan puding umutiti sitno iseckani puter. Mešajte krem dok ne postane ravnomerno gust. Biskvit dok još topao prelijte kremom. Poravnajte kašikom po površini biskvita tako da sve rupice budu popunjene kremom.
Ostavite na stranu i pripremite braon kremu dodavanjem putera u kuvani čokoladni puding i ravnomerno mešanjem. Ponovo toplo preliti preko žute kreme. Po želji posuti čokoladnim mrvicama. Ohladite i poslužite isečenim na kockice.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Komentari (0)

Loading