Ako volite FERERO KUGLICE, obavezno probajte ovaj recept i nikad vam više neće pasti na pamet da ih kupite u radnji (VIDEO)

alo.rs/I. V.

14:30

Slatki kutak 0

Kupovne kuglice su udar na kučni budžet i uvek ponestanu kad su najslađe. Zato vam mi dajemo ovaj recept s kojim možete ya istu sumu da napravite bar pet puta više omijenih kuglica.

Ako volite FERERO KUGLICE, obavezno probajte ovaj recept i nikad vam više neće pasti na pamet da ih kupite u radnji (VIDEO)
Shutterstock

 

Najbolji recept za domaće ferero kuglice

Sastojci:

120 g prženog kikirikija

80 g keksa

2 kašike kakaoa

3 kašike Nutele 

300 g mlečne čokolade 

50 g kikirikija ili drugih orašastih plodova grubo izmrvljenih 

Priprema:

U čoperu ili multupraktiku sameljite kikiriki i keks. Ubacite bogato nutelu i blendirajte dok ne dobijete glatku konzistenciju. Vlažnim rukama pravite kuglice tačke. Ređati kuglice u posudu obloženu streč folijom, poklopiti i odložiti u zamrzivač na 2h. Istopite mlečnu čokoladu i ubacite u nju grubo izmrvljen kikiriki ili orašaste polodove. Glazura će brzo da se stegne tako da su brzo spremni za degustiranje.

 

 

 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading