NAJBOLJE RAFAELO KOCKE Po tetkinom receptu koja ih vrhunski pravi!
Mirišljavi, kremasti kolač koji oduševljava sve koji vole kokos.
Sastojci:
Za koru:
6 belanaca
250 g šećera
50 g kokosa
100 g brašna
1/2 praška za pecivo
200 ml mleka
Za fil:
6 žumanaca
2 kese pudinga od vanile
4 kašike brašna
15 kašika šećera
1 l mleka
125 g maslaca
125 g margarina
200 ml slatke pavlake
I još:
50 g kokosovog brašna
1 šaka pečenih lešnika
Priprema:
Kora: Od belanaca umutiti čvrst sneg, dodati šećer, mutiti malo, pa dodati kokos i brašno izmešano sa praškom za pecivo. Izmešati kašikom. Staviti u rernu zagrejanu na 200 stepeni i smanjiti na 180. Peći 15 minuta. Ostaviti koru da se ohladi, pa je preliti vrelim mlekom.
Fil: Umutiti žumanca, dodati puding, brašno, šećer i 200 ml mleka. Ostatak mleka staviti da provri, pa dodati smesu od žumanaca i kuvati uz mešanje nekoliko minuta dok se ne zgusne. Kad se ohladi izmešati sa umućenim maslacem i margarinom. Dodati i umućenu slatku pavlaku, pa izmešati kašikom.
Nafilovati koru i odozgo posuti kokosom. Ostaviti da se stegne, pa iseći na kocke, a na sredinu svake staviti po jedan pečeni lešnik.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KOKOS KOCKE BUDE USPOMENE SA LETOVANJA A može i dete da ih napravi
Kremaste i slatke, nema ko će im odoleti.
Recept sa 3 sastojka, bez miksera, bez rerne i da mogu dugo da izdrže na vašem stolu teško je zamisliti, ali ove kuglice su sve to
Kombinacija kokosovog brašna i mešavine sa belom čokoladom koja se topi u ustima osvojiće i najveće sladokusce.
S OVIM RECEPTOM NEMA GREŠKE Domaće rafaelo kuglice s jagodama i belom čokoladom ne traže da palite rernu!
Kuglice koje okusom podsećaju na rafaelo, ali imaju voćni tvist, odličan su izbor za nadolazeću sezonu jagoda.
RAFAELO BOMBICE OD KROMPIRA Nikad brži i nikad lepši kolačići!
Kokos nikada ne izlazi iz mode.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)