NAJBOLJE RAFAELO KOCKE Po tetkinom receptu koja ih vrhunski pravi!
Mirišljavi, kremasti kolač koji oduševljava sve koji vole kokos.
Sastojci:
Možda vas zanima:

S OVIM RECEPTOM NEMA GREŠKE Domaće rafaelo kuglice s jagodama i belom čokoladom ne traže da palite rernu!
Kuglice koje okusom podsećaju na rafaelo, ali imaju voćni tvist, odličan su izbor za nadolazeću sezonu jagoda.

RAFAELO BOMBICE OD KROMPIRA Nikad brži i nikad lepši kolačići!
Kokos nikada ne izlazi iz mode.
Za koru:
6 belanaca
250 g šećera
50 g kokosa
100 g brašna
1/2 praška za pecivo
200 ml mleka
Za fil:
6 žumanaca
2 kese pudinga od vanile
4 kašike brašna
15 kašika šećera
1 l mleka
125 g maslaca
125 g margarina
200 ml slatke pavlake
I još:
50 g kokosovog brašna
1 šaka pečenih lešnika
Priprema:
Kora: Od belanaca umutiti čvrst sneg, dodati šećer, mutiti malo, pa dodati kokos i brašno izmešano sa praškom za pecivo. Izmešati kašikom. Staviti u rernu zagrejanu na 200 stepeni i smanjiti na 180. Peći 15 minuta. Ostaviti koru da se ohladi, pa je preliti vrelim mlekom.
Fil: Umutiti žumanca, dodati puding, brašno, šećer i 200 ml mleka. Ostatak mleka staviti da provri, pa dodati smesu od žumanaca i kuvati uz mešanje nekoliko minuta dok se ne zgusne. Kad se ohladi izmešati sa umućenim maslacem i margarinom. Dodati i umućenu slatku pavlaku, pa izmešati kašikom.
Nafilovati koru i odozgo posuti kokosom. Ostaviti da se stegne, pa iseći na kocke, a na sredinu svake staviti po jedan pečeni lešnik.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

TIRAMISU SA PISTAĆIMA Omiljeni desert sa kafom, na potpuno moderan način
Najbolje služite uz šoljicu kafe..


TORTA SA ZELENIM ČAJEM Drugačija i posebna, a savršena za sve svečane prilike
Oduševiće i one izbirljive.

ČOKOLADNE KOCKE Desert koji uspeva i početnicima, mekan kao duša
Pravi se brzo i lako.

POSNI KOKOS ROLAT Fenomenalni desert neodoljivog ukusa, za prave sladokusce
Ako volite kokos, ovaj rolat ćete obožavati.
Komentari (0)