Neodoljiva kombinacija kafe i sira uz kremasti momenat izmamiće pohvale od svakog ko je proba
Najbolje kombinacije su one koje vam ne padaju često na pamet a baš takva je ova koja uključuje kafu i sir.
Kolač od kafe i sira
Sastojci:
1 limun
100 g mlečne čokolade
4 jaja
180 g putera
200 g šećera
1 kašičica ekstrakta vanile
750 g posnog svežeg sira
1 kašika pšeničnog griza
1 kesica pudinga u prahu od vanile
4 kašike gorkog kakaoa
2 kašike instant kafe
Priprema:
Limun operite u vrućoj vodi, osušite, narendajte koricu i iscedite mu sok. Izlomljenu čokoladu otopite na pari. Odvojite belanca od žumanca. Penasto umutite puter i šećer, dodajte ekstrakt vanile, žumanca, limunov sok i koricu. Sve dobro izmešajte, pa umešajte sir, griz i puding u prahu. Na kraju dodajte sneg od belanaca. Odvojite 1/3 smese i umešajte otopljenu čokoladu, kakao i instant kafu. Potom 4 kašike tamne smese sipajte u podmazan kalup za torte (prečnika 26 cm) i prelijte svetlom smesom. Ostatak tamne smese stavite u kesu, odsecite mali ugao i istisnite smesu na tortu. Nežno izmešajte viljuškom da napravite šare kao poput mermera. Pecite tortu u rerni 35-40 minuta na 220 stepeni. Sanjite temperaturu rerne na 180 stepeni i pecite kolač još 25-30 minuta. Ako previše potamni, prekrijte ga alu-folijom. Pečeni kolač izvadite i ostavite da se ohladi na rešetki za torte.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)