Neodoljiva kombinacija kafe i sira uz kremasti momenat izmamiće pohvale od svakog ko je proba

alo.rs/I. V.

16:00

Slatki kutak 0

Najbolje kombinacije su one koje vam ne padaju često na pamet a baš takva je ova koja uključuje kafu i sir.

Neodoljiva kombinacija kafe i sira uz kremasti momenat izmamiće pohvale od svakog ko je proba
Shutterstock

 

 

Kolač od kafe i sira

Sastojci:

1 limun

100 g mlečne čokolade

4 jaja

180 g putera

200 g šećera

1 kašičica ekstrakta vanile

750 g posnog svežeg sira

1 kašika pšeničnog griza

1 kesica pudinga u prahu od vanile

4 kašike gorkog kakaoa

2 kašike instant kafe

Priprema:

Limun operite u vrućoj vodi, osušite, narendajte koricu i iscedite mu sok. Izlomljenu čokoladu otopite na pari. Odvojite belanca od žumanca. Penasto umutite puter i šećer, dodajte ekstrakt vanile, žumanca, limunov sok i koricu. Sve dobro izmešajte, pa umešajte sir, griz i puding u prahu. Na kraju dodajte sneg od belanaca. Odvojite 1/3 smese i umešajte otopljenu čokoladu, kakao i instant kafu. Potom 4 kašike tamne smese sipajte u podmazan kalup za torte (prečnika 26 cm) i prelijte svetlom smesom. Ostatak tamne smese stavite u kesu, odsecite mali ugao i istisnite smesu na tortu. Nežno izmešajte viljuškom da napravite šare kao poput mermera. Pecite tortu u rerni 35-40 minuta na 220 stepeni. Sanjite temperaturu rerne na 180 stepeni i pecite kolač još 25-30 minuta. Ako previše potamni, prekrijte ga alu-folijom. Pečeni kolač izvadite i ostavite da se ohladi na rešetki za torte.

 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

 

Komentari (0)

Loading