BAKLAVA SA ČOKOLADOM Sočne rolnice su idealna vikend poslastica

Trpeza/ V.V.

12:00

Slatki kutak 0

Posna baklava sa čokoladom i orasima.

BAKLAVA SA ČOKOLADOM Sočne rolnice su idealna vikend poslastica
Shutterstock

Sastojci:

12 kora za baklavu

Za fil:

300 g mlevenih oraha

150 g mlečne čokolade

150 g mlevenog posnog keksa

6 kašika griza

5 kašika šećera

150 ml vode

100 ml ulja

Za sirup:

500 ml vode

500 g šećera

Za premazivanje:

50 ml ulja

50 ml vode

Priprema:

Sirup: Kada šećer i voda provre kuvajte 15 minuta da se sirup malo zgusne.

Fil: U činiji pomešajte orahe, rendanu čokoladu za kuvanje, keks, griz, šećer, dodajte ulje i vodu i izmešajte da dobijete čvrstu smesu.

Pomešajte vodu i ulje za premazivanje kora. Premažite tom mešavinom prvu koru, stavite drugu, premažite i po ivici rasporedite 1/6 smese za fil, pa urolajte. Uradite to sa svim korama. Dobićete šest rolnica. Poređajte ih u podmazan pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni dok baklava ne dobije zlatno-smeđu boju. Vruću baklavu prelijte hladnim sirupom i ostavite u plehu dok se ne ohladi.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading