ŠARLOTA SA ČOKOLADOM Zasladite Mladence kremastom tortom od piškota i čokolade
Torta se napravi za pola sata, a savršenog je ukusa.
Sastojci:
2 kutije piškota (400 g)
250 g čokolade za kuvanje
250 g margarina
200 g šećera u prahu
200 ml mleka (za umakanje piškota)
6 jaja
1 kašika ruma
Printscreen/Youtube
Priprema:
U tanjiru pomešajte mleko i rum i umačite piškote. Šerpu od 2,5 l obložite aluminijumskom folijom i poređajte po dnu i sa strane šerpe (uzdužno ih stavljajte) natopljene piškote.
Fil: Umutite margarin sa šećerom u prahu pa dodajte žumanca jedno po jedno. Istopite čokoladu na tihoj vatri i vrelu dodajte u umućeni fil. Umutite belanca i varjačom pomešajte sa filom. Sipajte fil preko piškota. Po vrhu poređajte još jedan red piškota, poklopite šerpu i stavite u frižider da prenoći. Sutradan tortu izvrnite na tacnu, skinite foliju i po želji ukrasite šlagom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)