Mekani, lagani za žvakanje, s hrskavim tostiranim kokosom i bez glutena KOKOS KOLAČIĆI

alo.rs/I. V.

09:00

Slatki kutak 0

Kada ih izvadite iz rerne, kolačiči će biti mekani, neka vas to ne zavarada ih pečete duže, osim ako volite tanke i hrskave kolačiće

Mekani, lagani za žvakanje, s hrskavim tostiranim kokosom i bez glutena KOKOS KOLAČIĆI
Shutterstock

 

Kolačići s kokosom

Sastojci:

1/2 šoljice neslanog putera, otopljenog

70 g smeđeg šećera

70 g šećera

1 veliko jaje

1/2 kašičice ekstrakta vanile

180 g bademovog brašna

1/2 kašičice sode bikarbone

1/2 kašičice soli

2,5 šoljice nezaslađenih pahuljica kokosa

Priprema:

U većoj činiji mikserom mutite puter, obe vrste šećera dok ne postanu lagani i mekani. Dodajte jaje i vanilin ekstrakt i umutite u glatku smesu. Umešajte brašno, sodu bikarbonu, so i 1 šolju kokosa dok se ne sjedine. Pokrijte posudu i ostavite u frižideru najmanje 1 sat ili, još bolje, preko noći. Zagrejte rernu na oko 170 stepeni i obložite pleh pek-papirom. Od testa pravite loptice, spljoštite ih i uvaljajte u kokos. Ređati na pripremljeni papir za pečenje. Pecite dok ivice ne postanu zlatne, 11-13 minuta. Pustite ih da se potpuno ohlade pre serviranja.

SAVET Čuvajte kolačiće u hermetički zatvorenoj posudi na sobnoj temperaturi ili ih zamrznite do mesec dana.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

 

 

Komentari (0)

Loading