Mekani, lagani za žvakanje, s hrskavim tostiranim kokosom i bez glutena KOKOS KOLAČIĆI
Kada ih izvadite iz rerne, kolačiči će biti mekani, neka vas to ne zavarada ih pečete duže, osim ako volite tanke i hrskave kolačiće
Kolačići s kokosom
Sastojci:
1/2 šoljice neslanog putera, otopljenog
70 g smeđeg šećera
70 g šećera
1 veliko jaje
1/2 kašičice ekstrakta vanile
180 g bademovog brašna
1/2 kašičice sode bikarbone
1/2 kašičice soli
2,5 šoljice nezaslađenih pahuljica kokosa
Priprema:
U većoj činiji mikserom mutite puter, obe vrste šećera dok ne postanu lagani i mekani. Dodajte jaje i vanilin ekstrakt i umutite u glatku smesu. Umešajte brašno, sodu bikarbonu, so i 1 šolju kokosa dok se ne sjedine. Pokrijte posudu i ostavite u frižideru najmanje 1 sat ili, još bolje, preko noći. Zagrejte rernu na oko 170 stepeni i obložite pleh pek-papirom. Od testa pravite loptice, spljoštite ih i uvaljajte u kokos. Ređati na pripremljeni papir za pečenje. Pecite dok ivice ne postanu zlatne, 11-13 minuta. Pustite ih da se potpuno ohlade pre serviranja.
SAVET Čuvajte kolačiće u hermetički zatvorenoj posudi na sobnoj temperaturi ili ih zamrznite do mesec dana.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)