Mekani, lagani za žvakanje, s hrskavim tostiranim kokosom i bez glutena KOKOS KOLAČIĆI
Kada ih izvadite iz rerne, kolačiči će biti mekani, neka vas to ne zavarada ih pečete duže, osim ako volite tanke i hrskave kolačiće
Kolačići s kokosom
Sastojci:
1/2 šoljice neslanog putera, otopljenog
70 g smeđeg šećera
70 g šećera
1 veliko jaje
1/2 kašičice ekstrakta vanile
180 g bademovog brašna
1/2 kašičice sode bikarbone
1/2 kašičice soli
2,5 šoljice nezaslađenih pahuljica kokosa
Priprema:
U većoj činiji mikserom mutite puter, obe vrste šećera dok ne postanu lagani i mekani. Dodajte jaje i vanilin ekstrakt i umutite u glatku smesu. Umešajte brašno, sodu bikarbonu, so i 1 šolju kokosa dok se ne sjedine. Pokrijte posudu i ostavite u frižideru najmanje 1 sat ili, još bolje, preko noći. Zagrejte rernu na oko 170 stepeni i obložite pleh pek-papirom. Od testa pravite loptice, spljoštite ih i uvaljajte u kokos. Ređati na pripremljeni papir za pečenje. Pecite dok ivice ne postanu zlatne, 11-13 minuta. Pustite ih da se potpuno ohlade pre serviranja.
SAVET Čuvajte kolačiće u hermetički zatvorenoj posudi na sobnoj temperaturi ili ih zamrznite do mesec dana.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)