Mekani, lagani za žvakanje, s hrskavim tostiranim kokosom i bez glutena KOKOS KOLAČIĆI
Kada ih izvadite iz rerne, kolačiči će biti mekani, neka vas to ne zavarada ih pečete duže, osim ako volite tanke i hrskave kolačiće
Kolačići s kokosom
Sastojci:
1/2 šoljice neslanog putera, otopljenog
70 g smeđeg šećera
70 g šećera
1 veliko jaje
1/2 kašičice ekstrakta vanile
180 g bademovog brašna
1/2 kašičice sode bikarbone
1/2 kašičice soli
2,5 šoljice nezaslađenih pahuljica kokosa
Priprema:
U većoj činiji mikserom mutite puter, obe vrste šećera dok ne postanu lagani i mekani. Dodajte jaje i vanilin ekstrakt i umutite u glatku smesu. Umešajte brašno, sodu bikarbonu, so i 1 šolju kokosa dok se ne sjedine. Pokrijte posudu i ostavite u frižideru najmanje 1 sat ili, još bolje, preko noći. Zagrejte rernu na oko 170 stepeni i obložite pleh pek-papirom. Od testa pravite loptice, spljoštite ih i uvaljajte u kokos. Ređati na pripremljeni papir za pečenje. Pecite dok ivice ne postanu zlatne, 11-13 minuta. Pustite ih da se potpuno ohlade pre serviranja.
SAVET Čuvajte kolačiće u hermetički zatvorenoj posudi na sobnoj temperaturi ili ih zamrznite do mesec dana.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)