Mekani, lagani za žvakanje, s hrskavim tostiranim kokosom i bez glutena KOKOS KOLAČIĆI
Kada ih izvadite iz rerne, kolačiči će biti mekani, neka vas to ne zavarada ih pečete duže, osim ako volite tanke i hrskave kolačiće
Kolačići s kokosom
Sastojci:
1/2 šoljice neslanog putera, otopljenog
70 g smeđeg šećera
70 g šećera
1 veliko jaje
1/2 kašičice ekstrakta vanile
180 g bademovog brašna
1/2 kašičice sode bikarbone
1/2 kašičice soli
2,5 šoljice nezaslađenih pahuljica kokosa
Priprema:
U većoj činiji mikserom mutite puter, obe vrste šećera dok ne postanu lagani i mekani. Dodajte jaje i vanilin ekstrakt i umutite u glatku smesu. Umešajte brašno, sodu bikarbonu, so i 1 šolju kokosa dok se ne sjedine. Pokrijte posudu i ostavite u frižideru najmanje 1 sat ili, još bolje, preko noći. Zagrejte rernu na oko 170 stepeni i obložite pleh pek-papirom. Od testa pravite loptice, spljoštite ih i uvaljajte u kokos. Ređati na pripremljeni papir za pečenje. Pecite dok ivice ne postanu zlatne, 11-13 minuta. Pustite ih da se potpuno ohlade pre serviranja.
SAVET Čuvajte kolačiće u hermetički zatvorenoj posudi na sobnoj temperaturi ili ih zamrznite do mesec dana.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
ČOKOLADNI SUFLE Rapsodija ukusa na francuski način, za prave ljubitelje slatkiša
Neodoljiv i mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
AMERIČKE PALAČINKE Pufnaste, sočne i meke, popravljaju dan u trenu
Fenomenalne, sočne i neodoljive.
RUM TORTA Očaravajuća, nepečena poslastica skupog ukusa koja obara s nogu
Ako volite rum, ovu tortu ćete obožavati.
SOČNI KUGLOF Mirisni kolač kao osmišljen za svečanu trpezu, a mekan kao pamuk
Sočni kolač skupog ukusa oboriće s nogu sve koji ga budu probali.
TIRAMISU Donosimo vam originalni italijanski recept za najlepši kolač sa kafom
Ako volite slatkiše i kafu, ovaj klasik italijanske kuhinje ćete obožavati.
Komentari (0)