DOMAĆE BOMBONE Najbolji recept za karamele koje se tope ustima!

Trpeza/ V.V.

18:00

Slatki kutak 0

Ako volite ove bombone, sada možete sami da ih pravite.

DOMAĆE BOMBONE Najbolji recept za karamele koje se tope ustima!
Shutterstock

Sastojci:

125 g maslaca

250 ml mleka

2 šolje šećera

Priprema:

Na tihoj vatri istopiti maslac. Dodati šećer uz neprestano mešanje. Kada smesa počne da dobija zlatno-smeđu boju, dodati skuvano toplo mleko. Nastaviti se neprestanim mešanjem dok smesa ne počne da se odvaja od posude. Sipati je u pravougaonu tepsiju obloženu papirom za pečenje koji je podmazan uljem. Kada se ohladi, staviti u frižider na nekoliko sati da se stegne. Iseći na kockice.

 Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading