DOMAĆE BOMBONE Najbolji recept za karamele koje se tope ustima!
Ako volite ove bombone, sada možete sami da ih pravite.
Sastojci:
125 g maslaca
250 ml mleka
2 šolje šećera
Priprema:
Na tihoj vatri istopiti maslac. Dodati šećer uz neprestano mešanje. Kada smesa počne da dobija zlatno-smeđu boju, dodati skuvano toplo mleko. Nastaviti se neprestanim mešanjem dok smesa ne počne da se odvaja od posude. Sipati je u pravougaonu tepsiju obloženu papirom za pečenje koji je podmazan uljem. Kada se ohladi, staviti u frižider na nekoliko sati da se stegne. Iseći na kockice.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
ČOKOLADNI SUFLE Rapsodija ukusa na francuski način, za prave ljubitelje slatkiša
Neodoljiv i mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
AMERIČKE PALAČINKE Pufnaste, sočne i meke, popravljaju dan u trenu
Fenomenalne, sočne i neodoljive.
RUM TORTA Očaravajuća, nepečena poslastica skupog ukusa koja obara s nogu
Ako volite rum, ovu tortu ćete obožavati.
SOČNI KUGLOF Mirisni kolač kao osmišljen za svečanu trpezu, a mekan kao pamuk
Sočni kolač skupog ukusa oboriće s nogu sve koji ga budu probali.
TIRAMISU Donosimo vam originalni italijanski recept za najlepši kolač sa kafom
Ako volite slatkiše i kafu, ovaj klasik italijanske kuhinje ćete obožavati.
Komentari (0)