NEŽNA KAO PROLEĆNI CVET Prelepa Mimoza torta osvaja i izgledom i ukusom
Osvežavajuća i dekorativna poslastica
Sastojci:
Kore:
5 jaja
200 g glatkog brašna
100 g šećera
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
Preliv:
4 kašike likera od limuna ili pomorandže
300 ml vode
3 kašike šećera
Premaz:
Marmelada od pomorandže
Fil:
500 ml mleka
2 kese pudinga od vanile
100 g maslaca
1 kesica šlaga
5 kašika šećera
2 vanilin šećera
Priprema:
Kore: Belanca umutite u čvrst sneg. Žumanca umutite sa šećerom u penastu smesu. Dodajte sve ostale sastojke za koru i sjedinite mikserom. Varjačom dodajte sneg od belanaca i polako izmešajte. Pecite u okruglom kalupu u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata. Ohlađenu koru isecite na dva dela po debljini.
Fil: 400 ml mleka stavite da provri, a 100 ml pomešajte sa dva pudinga i oba šećera. Dodajte tu mešavinu u provrelo mleko i mešajte dok se ne zgusne. Stavite da se ohladi pa dodajte omekšali maslac i sjedinite mikserom. Umutite šlag po uputstvu sa kesice i dodajte u fil. Izmešajte varjačom.
Preliv: Sve sastojke stavite u šerpu i kada provri kuvajte još tri minuta.
Ređanje: Prvu koru natopite sirupom i premažite marmeladom, pa nafilujte. Uradite isto sa drugom korom. Celu tortu premažite filom. Treću koru isecite na kockice i poređajte ih po celoj torti odozgo. Tako će torta izgleda kao cvet mimoze. Kockice kore poprskajte sirupom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)