NEŽNA KAO PROLEĆNI CVET Prelepa Mimoza torta osvaja i izgledom i ukusom
Osvežavajuća i dekorativna poslastica
Sastojci:
Kore:
5 jaja
200 g glatkog brašna
100 g šećera
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
Preliv:
4 kašike likera od limuna ili pomorandže
300 ml vode
3 kašike šećera
Premaz:
Marmelada od pomorandže
Fil:
500 ml mleka
2 kese pudinga od vanile
100 g maslaca
1 kesica šlaga
5 kašika šećera
2 vanilin šećera
Priprema:
Kore: Belanca umutite u čvrst sneg. Žumanca umutite sa šećerom u penastu smesu. Dodajte sve ostale sastojke za koru i sjedinite mikserom. Varjačom dodajte sneg od belanaca i polako izmešajte. Pecite u okruglom kalupu u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata. Ohlađenu koru isecite na dva dela po debljini.
Fil: 400 ml mleka stavite da provri, a 100 ml pomešajte sa dva pudinga i oba šećera. Dodajte tu mešavinu u provrelo mleko i mešajte dok se ne zgusne. Stavite da se ohladi pa dodajte omekšali maslac i sjedinite mikserom. Umutite šlag po uputstvu sa kesice i dodajte u fil. Izmešajte varjačom.
Preliv: Sve sastojke stavite u šerpu i kada provri kuvajte još tri minuta.
Ređanje: Prvu koru natopite sirupom i premažite marmeladom, pa nafilujte. Uradite isto sa drugom korom. Celu tortu premažite filom. Treću koru isecite na kockice i poređajte ih po celoj torti odozgo. Tako će torta izgleda kao cvet mimoze. Kockice kore poprskajte sirupom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
TIRAMISU SA MALINAMA I PISTAĆIMA Još bolji od onog klasičnog, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Fenomenalan kolač za sva vremena i prilike.
ŽERBO KOCKE Mađarski specijalitet za sva vremena i prilike koji pomera granice dobrog ukusa
Neodoljivi desert za prave sladokusce.
BANOFI PITA Neodoljiva poslastica sa bananama, za prave sladokusce
Fenomenalni slatkiš nestaće sa stola odmah.
BANANA KUGLICE Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola odmah, a tope se u ustima
Slatke i fenomenalne, najbolje odmah stavite duplu meru.
LAVA KOLAČ OD BELE ČOKOLADE Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah
Neodoljivi desert nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)