NEŽNA KAO PROLEĆNI CVET Prelepa Mimoza torta osvaja i izgledom i ukusom

Trpeza/ V.V.

15:30

Slatki kutak 0

Osvežavajuća i dekorativna poslastica

NEŽNA KAO PROLEĆNI CVET Prelepa Mimoza torta osvaja i izgledom i ukusom
Shutterstock

Sastojci:

Kore:

5 jaja

200 g glatkog brašna

100 g šećera

1 vanilin šećer

1 prašak za pecivo

Preliv:

4 kašike likera od limuna ili pomorandže

300 ml vode

3 kašike šećera

Premaz:

Marmelada od pomorandže

Fil:

500 ml mleka

2 kese pudinga od vanile

100 g maslaca

1 kesica šlaga

5 kašika šećera

2 vanilin šećera

Priprema:

Kore: Belanca umutite u čvrst sneg. Žumanca umutite sa šećerom u penastu smesu. Dodajte sve ostale sastojke za koru i sjedinite mikserom. Varjačom dodajte sneg od belanaca i polako izmešajte. Pecite u okruglom kalupu u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata. Ohlađenu koru isecite na dva dela po debljini.

Fil: 400 ml mleka stavite da provri, a 100 ml pomešajte sa dva pudinga i oba šećera. Dodajte tu mešavinu u provrelo mleko i mešajte dok se ne zgusne. Stavite da se ohladi pa dodajte omekšali maslac i sjedinite mikserom. Umutite šlag po uputstvu sa kesice i dodajte u fil. Izmešajte varjačom.

Preliv: Sve sastojke stavite u šerpu i kada provri kuvajte još tri minuta.

Ređanje: Prvu koru natopite sirupom i premažite marmeladom, pa nafilujte. Uradite isto sa drugom korom. Celu tortu premažite filom. Treću koru isecite na kockice i poređajte ih po celoj torti odozgo. Tako će torta izgleda kao cvet mimoze. Kockice kore poprskajte sirupom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading