NEŽNA KAO PROLEĆNI CVET Prelepa Mimoza torta osvaja i izgledom i ukusom
Osvežavajuća i dekorativna poslastica
Sastojci:
Kore:
5 jaja
200 g glatkog brašna
100 g šećera
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
Preliv:
4 kašike likera od limuna ili pomorandže
300 ml vode
3 kašike šećera
Premaz:
Marmelada od pomorandže
Fil:
500 ml mleka
2 kese pudinga od vanile
100 g maslaca
1 kesica šlaga
5 kašika šećera
2 vanilin šećera
Priprema:
Kore: Belanca umutite u čvrst sneg. Žumanca umutite sa šećerom u penastu smesu. Dodajte sve ostale sastojke za koru i sjedinite mikserom. Varjačom dodajte sneg od belanaca i polako izmešajte. Pecite u okruglom kalupu u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata. Ohlađenu koru isecite na dva dela po debljini.
Fil: 400 ml mleka stavite da provri, a 100 ml pomešajte sa dva pudinga i oba šećera. Dodajte tu mešavinu u provrelo mleko i mešajte dok se ne zgusne. Stavite da se ohladi pa dodajte omekšali maslac i sjedinite mikserom. Umutite šlag po uputstvu sa kesice i dodajte u fil. Izmešajte varjačom.
Preliv: Sve sastojke stavite u šerpu i kada provri kuvajte još tri minuta.
Ređanje: Prvu koru natopite sirupom i premažite marmeladom, pa nafilujte. Uradite isto sa drugom korom. Celu tortu premažite filom. Treću koru isecite na kockice i poređajte ih po celoj torti odozgo. Tako će torta izgleda kao cvet mimoze. Kockice kore poprskajte sirupom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)