BRZO I JEDNOSTAVNO Napolitanka torta, gotova za 20 minuta, kremasto zadovoljstvo
Svi će tražiti parče više
Sastojci
KORICA
- 8 belanaca,
- 8 kašika šećera,
- 10 kašika mlevenih oraha
- 2 kašike brašna.
FIL
- 8 žumanaca
- 8 kašika šećera
- 4 pudinga vanila
- 1 litra i 300 ml mleka
- 250 gr margarina
- 250 gr secera u prahu
- 300 gr napolitanki od lešnika
- 150 gr čokolade
DEKORACIJA
- 2-3 slaga ili slatka pavlaka
Način pripreme
Umutiti mikserom belanca sa šećerom, dodati orahe i brašno, sve lagano izmešati sa varjačom,testo istresti u podmazanu i brašnom posutu tepsiju dimenzije 30*28 cm(MOZETE I MALO MANJU,VI PRILAGODITE VAMA), ispeći koru. Peci koru na 180 C.
FIL:
Umutiti 8 žumanaca sa 8 kašika šećera. U tu masu dodati 4 kesice pudinga od vanile, promešati mikserom da se sjedini i ne budu grudvice(AKO VAM BUDE JAKO GUSTO UZMITE MALO MLEKA OD ONIH 1,300 ml) pa skuvati u 1,300 ml mleka.
Ostaviti da se fil ohladi. Posebno umutiti 250 gr margarina sa 250 gr šećera u prahu. Masu od pudinga i žumanaca sjediniti sa margarinom.
Fil podeliti na dva dela.
U prvi deo dodati 300 gr rendanih napolitanki od lešnika (zamrznuti ih predhodno, onda se lakše rendaju).
U drugi deo dodati 150 gr otopljene čokolade.
FILOVANJE:
kora
prvi fil
drugi fil
umućeni šlag( 2-3 KESICE ŠLAGA ILI MOZETE UKRASITI SA UMUCENOM SLATKOM PAVLAKOM)
Možda vas zanima:
Ova divna poslastica osvojiće vas na prvi pogled, a gotova je bukvalno za 5 minuta
Kolač koji će vas već na prvi pogled osvojiti svojim izgledom, a najveće iznenađenje biće koliko se jednostavno i brzo priprema
SVI ĆE VAM TRAŽITI RECEPT Kolač san snova, bolji ne postoji
Najkremastija polastica koja se pojede za 15 minuta
SAVRŠENA POSLASTICA ZA SVAKI DAN Nepečena torta sa keksom, pudingom i čokoladom, oduševiće vas svojim ukusom i izgledom
Uživajte u jednostavno ukusnoj i torti prelepog preseka
POSLASTICA KOJA SE BRZO PRAVI Posna Karamel torta, obradujte ukućane prukusnim slatkišom
Uživajte u ukusu posne karamel torte
BRZA BAJADERA Gotova za 20 minuta, posna, a topi se u ustima
Ni malo ne zaostaje za originalom, slatka i neodoljiva.
POSNI REZANCI SA ORASIMA Tako jednostavan a ukusan desert, zamirisaće cela kuća
Drugačiji slatkiš osvojiće i one koji ne vole slatko.
BAKLAVA Klasik bez premca koji miriše na detinjstvo i bakinu kuhinju
Desert koji sa godinama samo dobija na popularnosti, možete da ga pravite i u dane Uskršnjeg posta.
POSNA BARON TORTA Ni malo ne zaostaje za originalom, magija u svakom zalogaju
Ako volite Baron tortu, obožavaćete i njenu posnu verziju. Kremasta fantazija raspametiće i one koji ne vole slatko.
POSNA KESTEN TORTA Fenomenalna poslastica koja se pravi brzo, a govori 5 jezika
Ako volite kesten, ovu tortu ćete obožavati. Uspeće svima, a svaki zalogaj je raj za sladokusce.
Komentari (0)