TORTA OD ŠARGAREPE Spoj kremastog fila, sočnih kora i mirišljavih začina će vas oduševiti

Trpeza/ V.V.

13:30

Slatki kutak 0

Probajte tortu od povrća.

TORTA OD ŠARGAREPE Spoj kremastog fila, sočnih kora i mirišljavih začina će vas oduševiti
Shutterstock

Sastojci:

400 g sitno narendane šargarepe

200 g brašna

100 g šećera

100 g seckanih oraha

4 jaja

250 ml ulja

1 kesica cimeta

1 prašak za pecivo

Za fil:

400 g krema sira

300 ml kisele pavlake

150 g šećera u prahu

150 g putera

1 pomorandža

Priprema:

Izmešajte brašno, prašak za pecivo, šećer i cimet. Dodajte ulje i jedno po jedno jaje sve vreme muteći mikserom najmanjom brzinom. Dodajte orahe i šargarepu i kratko mutite da se sve sjedini. Od dobijene smese ispecite tri kore. Pecite ih u podmazanom plehu 40-50 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Za fil, penasto umutite puter sobne temperature sa šećerom u prahu, pa dodajte krem sir i sjedinite. Dodajte pavlaku i sok od pomorandže i mutite da se svi sastojci spoje. Nafilujte kore i celu tortu okolo. Po želji ukrasite orasima.

Savet: Ako ne volite da fil ima kiselkast ukus, stavite slatku pavlaku umesto kisele.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Komentari (0)

Loading