TORTA OD ŠARGAREPE Spoj kremastog fila, sočnih kora i mirišljavih začina će vas oduševiti
Probajte tortu od povrća.
Sastojci:
400 g sitno narendane šargarepe
200 g brašna
100 g šećera
100 g seckanih oraha
4 jaja
250 ml ulja
1 kesica cimeta
1 prašak za pecivo
Za fil:
400 g krema sira
300 ml kisele pavlake
150 g šećera u prahu
150 g putera
1 pomorandža
Priprema:
Izmešajte brašno, prašak za pecivo, šećer i cimet. Dodajte ulje i jedno po jedno jaje sve vreme muteći mikserom najmanjom brzinom. Dodajte orahe i šargarepu i kratko mutite da se sve sjedini. Od dobijene smese ispecite tri kore. Pecite ih u podmazanom plehu 40-50 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Za fil, penasto umutite puter sobne temperature sa šećerom u prahu, pa dodajte krem sir i sjedinite. Dodajte pavlaku i sok od pomorandže i mutite da se svi sastojci spoje. Nafilujte kore i celu tortu okolo. Po želji ukrasite orasima.
Savet: Ako ne volite da fil ima kiselkast ukus, stavite slatku pavlaku umesto kisele.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)