KEKS OD 4 SASTOJKA Fantastične zvezdice od badema sa glazurom
Kolačići koji će sve oduševiti.
Sastojci:
500 g šećera u prahu
500 g mlevenih badema
4 belanca
2 kašike limunovog soka
Priprema:
Umutite belanca, postepeno dodajte šećer u prahu i limunov sok. Kad je smesa ujednačena i dovoljno čvrsta odvojite pola u drugu posudu. U jednu polovinu smese umešate bademe. Razvaljajte testo oklagijom i ravnomerno rasporedite pola umućenih belanaca. Pripremite čašu vode i nož. Nož umočite u vodu, prebrišite papirom i testo isecite kalupom po želji. Keksiće slažite u pleh obložen papirom za pečenje. Zagrejte rernu na 100 stepeni i sušite zvezdice oko sat vremena. Čuvajte u zatvorenoj posudi.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)