LEDENI BREG Recept za kolač sa plazmom koji se ne peče, a svi ga vole!
Što biste imali snežne brežuljke samo napolju? Napravite jedan slatki breg da ulepšate današnji dan.
Sastojci:
300 g plazme (ili piškota)
400 ml mleka
300 ml slatke pavlake
200 g margarina
2 kese pudinga od vanile
4 kašike gustina
3 žumanca
7 kašika šećera
1 banana
1 vanilin šećer
I još:
200 ml mleka za natapanje keksa
1 banana ili 1 kesa šlaga za dekoraciju, po želji
Priprema:
Fil: Mleko i slatku pavlaku (odvojiti 100 ml mešavine) zagrejati, pa dodati vanilin šećer. Sa odvojenih 100 ml mešavine sjediniti puding, gustin, žumanca i šećer da nema grudvica. Sipati u prokuvalo mleko sa pavlakom i mešati na tihoj vatri dok se ne zgusne. Pokriti providnom folijom i ostaviti da se hladi. Umutiti margarin, sjediniti sa bananom I pomešati sa ohlađenim filom. Mutititi mikserom najvećom brzinom da se dobije ujednačena smesa.
Ređanje: Plazmu natapati u mlakom mleku. Prvo poređati jedan red od 4×4 komada, nafilovati, staviti drugi red plazme 3×4 komada, fil, u sledećem redu staviti 2×4 plazme, fil, I na kraju 1×4 komada plazme. Nafilovati ceo kolač okolo filom. Možete ga ukrasiti kolutovima banane ili šlagom umućenim prema uputstvu sa kesice.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)