LEDENI BREG Recept za kolač sa plazmom koji se ne peče, a svi ga vole!
Što biste imali snežne brežuljke samo napolju? Napravite jedan slatki breg da ulepšate današnji dan.
Sastojci:
300 g plazme (ili piškota)
400 ml mleka
300 ml slatke pavlake
200 g margarina
2 kese pudinga od vanile
4 kašike gustina
3 žumanca
7 kašika šećera
1 banana
1 vanilin šećer
I još:
200 ml mleka za natapanje keksa
1 banana ili 1 kesa šlaga za dekoraciju, po želji
Priprema:
Fil: Mleko i slatku pavlaku (odvojiti 100 ml mešavine) zagrejati, pa dodati vanilin šećer. Sa odvojenih 100 ml mešavine sjediniti puding, gustin, žumanca i šećer da nema grudvica. Sipati u prokuvalo mleko sa pavlakom i mešati na tihoj vatri dok se ne zgusne. Pokriti providnom folijom i ostaviti da se hladi. Umutiti margarin, sjediniti sa bananom I pomešati sa ohlađenim filom. Mutititi mikserom najvećom brzinom da se dobije ujednačena smesa.
Ređanje: Plazmu natapati u mlakom mleku. Prvo poređati jedan red od 4×4 komada, nafilovati, staviti drugi red plazme 3×4 komada, fil, u sledećem redu staviti 2×4 plazme, fil, I na kraju 1×4 komada plazme. Nafilovati ceo kolač okolo filom. Možete ga ukrasiti kolutovima banane ili šlagom umućenim prema uputstvu sa kesice.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MARKIZA TORTA Nepečena poslastica sa piškotama oduševiće goste na slavskoj trpezi
Torta sa piškotama u slatkom spoju sa čokoladom.
BELE KOCKE Kremasti kolač mekan kao pamuk, nema ko vam neće tražiti recept
Sočan desert pravićete stalno, a odlično se slaže sa šoljom kafe.
POSNA ROZEN TORTA Ukrasiće svaku slavsku trpezu, po starom receptu baka Anđe
Očaravajuća poslastica popraviće vam raspoloženje u trenu.
ROLAT S BANANOM Desert bez premca po receptu bez mane, pravićete stalno
Neodoljiv i sočan desert, za pravo uživanje.
KIKIRIKI BAJADERA Omiljeni kolač sa slavske trpeze koji pomera granice dobrog ukusa
Još bolja od klasične bajadere, mekana i slatka.
Komentari (0)