Rolat od kokosa i čokolade prosto poziva da ga smažete za tren
Kokos rolat koji se pravi brzo i lako obožavaju i veliki i mali.
Kokos rolat
Sastojci:
300 g mlevenog keksa
50 g čokolade
125 g putera
80 g šećera
200 g kokosovog brašna
2 kesice pudinga od vanile
1 l mleka
Priprema:
Skuvati oba pudinga u litri mleka i dok je još toplo umešati puter sobne temperature. Keks, šećer i kokos dobro izmešati pa dodati u prohlađen puding. Masu prepoloviti pa u jednu polovinu dodati rendanu čokoladu. Na foliji istanjiti svetliju polovinu istanjiti u obliku pravougaonikaa odozgo staviti rastanjen tamniji deo. Oblikovati rolat i ostaviti ga u foliji u frižider da se stvrdne. Po želji, preko rolata staviti čokoladnu glazuru ili umućen šlag.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)