FENOMENALNA POSLASTICA KOJA BUDI SVA ČULA Poljubac torta, lagana i penušasta, pravićete je često
Iznenadite ukućane ovom poslasticom i učinite dan slađim i uzbudljivijim
Sastojci:
- 250 g maslaca
- 200 g čokolade
- 100 g šećera u prahu
- 6 jaja
- 300 g plazme
- 13 kašika mlevenog keksa
- kesica šlaga + mleko po uputstvu
- mleko za natapanje
Priprema:
1. Umutite penasto maslac sa šećerom u prahu i dodajte otopljenu čokoladu.
2. Kad se masa ujednači, dodajte mleven keks i umućena žumanca.
3. Posebno umutite u čvrst sneg belanca i varjačom ih umešajte u masu sa keksom.
4. Plazmu umačite u mleko i ređajte - natopljena plazma, fil, natopljena plazma, fil.
5. Tortu prekrijte odozgo i sa strane umućenim šlagom.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)