FENOMENALNA POSLASTICA KOJA BUDI SVA ČULA Poljubac torta, lagana i penušasta, pravićete je često
Iznenadite ukućane ovom poslasticom i učinite dan slađim i uzbudljivijim
Sastojci:
- 250 g maslaca
- 200 g čokolade
- 100 g šećera u prahu
- 6 jaja
- 300 g plazme
- 13 kašika mlevenog keksa
- kesica šlaga + mleko po uputstvu
- mleko za natapanje
Priprema:
1. Umutite penasto maslac sa šećerom u prahu i dodajte otopljenu čokoladu.
2. Kad se masa ujednači, dodajte mleven keks i umućena žumanca.
3. Posebno umutite u čvrst sneg belanca i varjačom ih umešajte u masu sa keksom.
4. Plazmu umačite u mleko i ređajte - natopljena plazma, fil, natopljena plazma, fil.
5. Tortu prekrijte odozgo i sa strane umućenim šlagom.
ČOKOLADNI SUFLE Rapsodija ukusa na francuski način, za prave ljubitelje slatkiša
Neodoljiv i mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
AMERIČKE PALAČINKE Pufnaste, sočne i meke, popravljaju dan u trenu
Fenomenalne, sočne i neodoljive.
RUM TORTA Očaravajuća, nepečena poslastica skupog ukusa koja obara s nogu
Ako volite rum, ovu tortu ćete obožavati.
SOČNI KUGLOF Mirisni kolač kao osmišljen za svečanu trpezu, a mekan kao pamuk
Sočni kolač skupog ukusa oboriće s nogu sve koji ga budu probali.
TIRAMISU Donosimo vam originalni italijanski recept za najlepši kolač sa kafom
Ako volite slatkiše i kafu, ovaj klasik italijanske kuhinje ćete obožavati.
Komentari (0)