USKRŠNJE SLATKO JAGNJE Oduševite mališane ovim predivnim kolačem
Kolač u obliku jagnjeta se jednostavno priprema, a ako nemate takav kalup možete da upotrebite i neki drugi oblik.
Sastojci:
100 g mekog brašna
100 g oštrog brašna
1 kašičica sode bikarbone
150 g margarina
150 g šećera
1 vanilin šećer
rendana kora od 1 limuna
1 kašičica ekstrakta ruma
1 jaje
prstohvat soli
Ostalo:
3 kašike mleka
1 jaje
šećer u prahu
Priprema:
Penasto umutiti mikserom margarin, šećer, vanilin šećer, ekstrakt ruma i so. Dodati jaje i mutiti dok smesa ne postane kremasta. Pomešati obe vrste brašna sa sodom bikarbonom i dodati u smesu sa margarinom. Razmutiti jaje u mleku, dodati u smesu i dobro sjediniti. Sipati testo u podmazan kalup u obliku jagnjeta i staviti da se peče na rešetki, u donjoj trećini rerne, na 180ºC, oko pola sata. Pečeni kolač pažljivo izvaditi iz kalupa, ohladiti i posuti šećerom u prahu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)