PRAZNIČNI KOLAČI Mafini od šargarepe će vam zasladiti dan
Zahvaljujući šargarepi ovi kolači su veoma sočni.
Sastojci:
300 g sitno rendane šargarepe
250 g brašna
250 g šećera
200 ml ulja
4 jaja
1 prašak za pecivo
1 kesica cimeta
Fil:
300 g krem sira
200 g šećera u prahu
2 kašike omekšalog putera
Priprema: Pomešati šećer, brašno, cimet i prašak za pecivo. U drugoj posudi umutiti belanca, dodati žumanca, kratko mutiti pa dodati ulje i šargarepu. Izmešati, pa dodati suve sastojke. Dobro promešati i sipatu u podmazan kalup za mafine. Peći u zagrejanoj rerni na 180°C oko pola sata.
Fil: Dobro umutiti sve sastojke zajedno da se dobije ujednačena penasta smesa. Nafilovati ohlađene mafine i ukrasiti šargarepicama od marcipana ili po želji.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)