STARI ZABORAVLJENI RECEPT Šapice sa džemom, tako hrskave i ukusne
Mi, nekada, volimo da se setimo onih starih, pomalo zaboravljenih

Sastojci:
Testo
- 250 g glatkog brašna
- 250 g oštrog brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 250 g svinjske masti
- 100 g šećera u prahu
- rum
- 100 ml belog vina
- rendana kora limuna
Punjenje
- 250 g džema od šljiva
Još
- 100 g šećera u prahu za posipanje
Priprema
Obe vrste brašna pomešajte, zajedno sa praškom za pecivo. Zatim dodajte hladnu svinjsku mast, pa kratko prstima razmrvite u brašnu. Dodajte šećer, vino, limunovu koru i rum (opciono 1 kašika), pa zamesite testo. Razvijte ga na nekoliko milimetara debljine. Krugove vadite čašom, a na sredinu svakog kruga stavite kašičicu džema od šljiva. Svaki krug, nakon što ste ga nafilovali džemom, preklopite. Krajeve pritisnite viljuškom i poređajte ih na pleh koji ste prethodno obložili pek papirom. Pecite ih u rerni koju ste zagrejali na 180 stepeni, oko 15 minuta. Dok su još uvek vruće, šapice uvaljajte u šećer u prahu i ostavite ih da se ohlade na sobnoj temperaturi, a zatim ih služite.

KOKOS ROLAT Mirisni desert koji budi uspomene sa letovanja, po receptu koji morate da probate
Sočan i lagan desert, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.

DIJETALNO -POSNI PUDING Čokoladno savršenstvo koje će da vam ulepša radnu nedelju
Gotov za tili čas, a topi se u ustima.

NEODOLJIVA TORTICA OD LIMUNA Uživajte u mirisu koji će ispuniti vaš dom
U savršenom slatko-kiselkastom spoju, ukusa za pamćenje.

NEODOLJIVE ČOKO KOCKE Posni kolač mekan kao duša, a uspeva i početnicima
Slatke i kremaste, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.

EGIPATSKI KOLAČ Desert sa medom i bademom koji se topi u ustima
Drugačiji i ukusan, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)