DA LI STE ZA ŠNENOKLE? Starinska poslastica uz koju su mnogi od nas odrasli
Dajemo vam recept koji svima uspeva.
Sastojci:
1 l mleka
4 jajeta
6 kašika šećera
2 vanilin šećera
2 kašike brašna
Priprema:
Mleko sipajte u šerpu sa debelim dnom i stavite da se greje na srednju vatru. Belanca umutite u čvrst sneg. Mutite prvo manjom brzinom, a onda pojačajte. Kada mleko porvri, smanjite jačinu ringle na najmanje i u mleko supenom kašikom stavljajte knedle od belanaca. Kad počnu da rastu, okrenite ih. Gotove knedle vadite rešetkastom kašikom i ređajte u posudu za služenje. Mleko skloniti sa vatre. Žumanca mutite zajedno sa šećerom i vanilin šećerom dok smesa ne pobeli i postane penasta. Dodajte brašno i lagano umešajte varjačom, pa mutite mikserom. U dobijenu smesu sipajte dve kutlače toplog mleka, pa promešajte varjačom. Mleko vratite na ringlu, na najslabiju jačinu, i uz neprestano mešanje sipajte polako umućena žumanca. Mešajte sve dok ne dobijete gusti krem. Sipajte ga preko šnenokli.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
AMERIČKE KROFNICE SE TOPE U USTIMA Nestaće sa stola odmah
Fenomenalne krofnice mekane i slasne.
POSLASTICE ZA USKRS Ukusa koji se pamti i raskošnog izgleda, za pravo uživanje
Saher torta, kolač sa orahom, ruske šubare ili baklava, otopićete se od miline.
LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Sočni desert ukusa koji se pamti, za pravo uživanje
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah.
SAN SEBASTIJAN ČIZKEJK Desert neodoljivog ukusa nastao je učeničkom greškom a prava je senzacija
Nastao greškom učenika u baru u Španiji, a sada je pravi specijalitet. Ako volite klasičan čizkejk, ovaj ćete obožavati.
LAVA KOLAČ Čokoladna rapsodija od samo 3 sastojaka gotova začas, a topi se u ustima
Brzi čokoladni kolač osvojiće i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)