DA LI STE ZA ŠNENOKLE? Starinska poslastica uz koju su mnogi od nas odrasli
Dajemo vam recept koji svima uspeva.
Sastojci:
1 l mleka
4 jajeta
6 kašika šećera
2 vanilin šećera
2 kašike brašna
Priprema:
Mleko sipajte u šerpu sa debelim dnom i stavite da se greje na srednju vatru. Belanca umutite u čvrst sneg. Mutite prvo manjom brzinom, a onda pojačajte. Kada mleko porvri, smanjite jačinu ringle na najmanje i u mleko supenom kašikom stavljajte knedle od belanaca. Kad počnu da rastu, okrenite ih. Gotove knedle vadite rešetkastom kašikom i ređajte u posudu za služenje. Mleko skloniti sa vatre. Žumanca mutite zajedno sa šećerom i vanilin šećerom dok smesa ne pobeli i postane penasta. Dodajte brašno i lagano umešajte varjačom, pa mutite mikserom. U dobijenu smesu sipajte dve kutlače toplog mleka, pa promešajte varjačom. Mleko vratite na ringlu, na najslabiju jačinu, i uz neprestano mešanje sipajte polako umućena žumanca. Mešajte sve dok ne dobijete gusti krem. Sipajte ga preko šnenokli.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

BRZE KEKS BOMBICE Ne zahtevaju truda ni vremena, a savršene za sve prilike
I dupla mera će biti malo.

TIRAMISU Sočan, kremast, mekan kao duša i topi se u ustima, ovako ga prave Italijani!
Najbolje služite uz šoljicu kafe.

KOLAČ "SMUTI PA PROSPI" Gotov za 5 minuta, a kremast i čokoladan, jednostavnije od ovoga nema!
Pravi se lako, a pojede brzo.

KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Priprema je jednostavna, a ukus božanstven, i dupla mera će biti malo!
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.

STARA SARAJEVSKA TORTA Sa rozen korama, nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Kremasta i slatka, bićete oduševljeni.
Komentari (0)