DA LI STE ZA ŠNENOKLE? Starinska poslastica uz koju su mnogi od nas odrasli
Dajemo vam recept koji svima uspeva.
Sastojci:
1 l mleka
4 jajeta
6 kašika šećera
2 vanilin šećera
2 kašike brašna
Priprema:
Mleko sipajte u šerpu sa debelim dnom i stavite da se greje na srednju vatru. Belanca umutite u čvrst sneg. Mutite prvo manjom brzinom, a onda pojačajte. Kada mleko porvri, smanjite jačinu ringle na najmanje i u mleko supenom kašikom stavljajte knedle od belanaca. Kad počnu da rastu, okrenite ih. Gotove knedle vadite rešetkastom kašikom i ređajte u posudu za služenje. Mleko skloniti sa vatre. Žumanca mutite zajedno sa šećerom i vanilin šećerom dok smesa ne pobeli i postane penasta. Dodajte brašno i lagano umešajte varjačom, pa mutite mikserom. U dobijenu smesu sipajte dve kutlače toplog mleka, pa promešajte varjačom. Mleko vratite na ringlu, na najslabiju jačinu, i uz neprestano mešanje sipajte polako umućena žumanca. Mešajte sve dok ne dobijete gusti krem. Sipajte ga preko šnenokli.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
KEKS MARKIZA SLAĐA OD KLASIČNE Poslastica kao izmišljena za slavsku trpezu, dekorativna i preukusna
Fenomenalna poslastica sa piškotama raspametiće i one koji ne vole slatko.
BANANA TART Voćni desert koji popravlja dan u trenu, a krasi svaku svečanu trpezu
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PAŠA LOKUM SA MLEVENIM KEKSOM Turski specijalitet u još slađem izdanju, prste da poližete
Ako volite klasičan paša lokum, ovaj sa keksom ćete da obožavate.
DOMAĆE RUM ŠTANGLICE POMERAJU GRANICE DOBROG UKUSA A nema pečenja i gotove začas
Domaće rum štanglice osvojiće prave sladokusce.
TIRAMISU SA BANANAMA SOČNIJI OD KLASIČNOG Italijanski desert za prave sladokusce
Fenomenalni desert odlično se slaže sa kafom.
Komentari (0)