DA LI STE ZA ŠNENOKLE? Starinska poslastica uz koju su mnogi od nas odrasli

Trpeza/ V.V.

14:00

Slatki kutak 0

Dajemo vam recept koji svima uspeva.

DA LI STE ZA ŠNENOKLE? Starinska poslastica uz koju su mnogi od nas odrasli
Printscreen/Youtube

Sastojci:

1 l mleka

4 jajeta

6 kašika šećera

2 vanilin šećera

2 kašike brašna

Priprema:

Mleko sipajte u šerpu sa debelim dnom i stavite da se greje na srednju vatru. Belanca umutite u čvrst sneg. Mutite prvo manjom brzinom, a onda pojačajte. Kada mleko porvri, smanjite jačinu ringle na najmanje i u mleko supenom kašikom stavljajte knedle od belanaca. Kad počnu da rastu, okrenite ih. Gotove knedle vadite rešetkastom kašikom i ređajte u posudu za služenje. Mleko skloniti sa vatre. Žumanca mutite zajedno sa šećerom i vanilin šećerom dok smesa ne pobeli i postane penasta. Dodajte brašno i lagano umešajte varjačom, pa mutite mikserom. U dobijenu smesu sipajte dve kutlače toplog mleka, pa promešajte varjačom. Mleko vratite na ringlu, na najslabiju jačinu, i uz neprestano mešanje sipajte polako umućena žumanca. Mešajte sve dok ne dobijete gusti krem. Sipajte ga preko šnenokli.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading