IDEALNA ZA PROSLAVE Velika torta GRČKA KRALJICA sa milka čokoladom ostavlja bez daha

Trpeza/ V.V.

11:30

Slatki kutak 0

Ako želite manju tortu količinu svih sastojaka prepolovite na pola i ispecite 3 kore.

IDEALNA ZA PROSLAVE Velika torta GRČKA KRALJICA sa milka čokoladom ostavlja bez daha
Printscreen/Youtube

Sastojci:

Za kore:

20 belanaca

20 kašika šećera

8 kašika brašna

8 kašika mlevenih oraha

Za fil:

20 žumanaca

20 kašika šećera

1 l mleka

250 g margarina

125 g butera

150 g šećera u prahu

300 g lomljene plazme

250 g milka čokolade sa jagodom

100 g milka čokolade sa lešnicima

100 g mlevenih oraha

8 kašika brašna

Za dekoraciju:

300 g šlaga u prahu

Priprema:

Kore: (ispecite 4 komada) po 5 belanaca umutite mikserom čvrsto pa postepeno dodajte 5 kašika šećera. Umutite, pa umešajte kašikom 2 kašike brašna i 2 kašike oraha. Sipajte smesu  u podmazan kalup prečnika 28 cm) i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumeni. Ispecite još tri kore.

Fil: Umutite žumanca sa šećer u penastu smesu. Dodajte brašno i malo mleka, a ostatak mleka stavite da se kuva. U prokuvalo mleko dodajte brašno razmućeno u mleku i kuvajte na tihoj vatri dok se ne zgusne. Ostavite da se ohladi. Dodajte margarin i puter sobne temperature koje ste umutili sa šećerom u prahu. Sjedinite mikserom. Umešajte varjačom lomljenu plazmu, mlevene orahe, iseckanu čokoladu. Fil treba da bude skroz hladan da se ne  istopi čokolada.

Šlag umutite prema uputstvu sa pakovanja.

Ređanje: kora, fil, kora, fil, kora, fil, kora, pa celu tortu nafilujte šlagom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Komentari (0)

Loading