IDEALNA ZA PROSLAVE Velika torta GRČKA KRALJICA sa milka čokoladom ostavlja bez daha
Ako želite manju tortu količinu svih sastojaka prepolovite na pola i ispecite 3 kore.
Sastojci:
Za kore:
20 belanaca
20 kašika šećera
8 kašika brašna
8 kašika mlevenih oraha
Za fil:
20 žumanaca
20 kašika šećera
1 l mleka
250 g margarina
125 g butera
150 g šećera u prahu
300 g lomljene plazme
250 g milka čokolade sa jagodom
100 g milka čokolade sa lešnicima
100 g mlevenih oraha
8 kašika brašna
Za dekoraciju:
300 g šlaga u prahu
Priprema:
Kore: (ispecite 4 komada) po 5 belanaca umutite mikserom čvrsto pa postepeno dodajte 5 kašika šećera. Umutite, pa umešajte kašikom 2 kašike brašna i 2 kašike oraha. Sipajte smesu u podmazan kalup prečnika 28 cm) i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumeni. Ispecite još tri kore.
Fil: Umutite žumanca sa šećer u penastu smesu. Dodajte brašno i malo mleka, a ostatak mleka stavite da se kuva. U prokuvalo mleko dodajte brašno razmućeno u mleku i kuvajte na tihoj vatri dok se ne zgusne. Ostavite da se ohladi. Dodajte margarin i puter sobne temperature koje ste umutili sa šećerom u prahu. Sjedinite mikserom. Umešajte varjačom lomljenu plazmu, mlevene orahe, iseckanu čokoladu. Fil treba da bude skroz hladan da se ne istopi čokolada.
Šlag umutite prema uputstvu sa pakovanja.
Ređanje: kora, fil, kora, fil, kora, fil, kora, pa celu tortu nafilujte šlagom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
Komentari (0)