IDEALNA ZA PROSLAVE Velika torta GRČKA KRALJICA sa milka čokoladom ostavlja bez daha
Ako želite manju tortu količinu svih sastojaka prepolovite na pola i ispecite 3 kore.
Sastojci:
Za kore:
20 belanaca
20 kašika šećera
8 kašika brašna
8 kašika mlevenih oraha
Za fil:
20 žumanaca
20 kašika šećera
1 l mleka
250 g margarina
125 g butera
150 g šećera u prahu
300 g lomljene plazme
250 g milka čokolade sa jagodom
100 g milka čokolade sa lešnicima
100 g mlevenih oraha
8 kašika brašna
Za dekoraciju:
300 g šlaga u prahu
Priprema:
Kore: (ispecite 4 komada) po 5 belanaca umutite mikserom čvrsto pa postepeno dodajte 5 kašika šećera. Umutite, pa umešajte kašikom 2 kašike brašna i 2 kašike oraha. Sipajte smesu u podmazan kalup prečnika 28 cm) i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumeni. Ispecite još tri kore.
Fil: Umutite žumanca sa šećer u penastu smesu. Dodajte brašno i malo mleka, a ostatak mleka stavite da se kuva. U prokuvalo mleko dodajte brašno razmućeno u mleku i kuvajte na tihoj vatri dok se ne zgusne. Ostavite da se ohladi. Dodajte margarin i puter sobne temperature koje ste umutili sa šećerom u prahu. Sjedinite mikserom. Umešajte varjačom lomljenu plazmu, mlevene orahe, iseckanu čokoladu. Fil treba da bude skroz hladan da se ne istopi čokolada.
Šlag umutite prema uputstvu sa pakovanja.
Ređanje: kora, fil, kora, fil, kora, fil, kora, pa celu tortu nafilujte šlagom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)