SLATKE POGAČICE Brzo se prave od lisnatog testa, a pune se kremom i voćem
Slatkiš koji ćete moći da poslužite u roku od pola sata.
Sastojci:
500 g lisnatog testa
300 g odleđenog i oceđenog šumskog voća ili drugog po želji
300 g krem sira
6 kašika šećera
1 vanilin šećer
Priprema:
Umutite krem sir i oba šećera u penasti krem. Rastanjite odleđeno lisnato testo i isecite na kvadrate veličine po želji. Svaki kvadrat odozgo zasecite 5 mm od ivice. Sredinu kvadrata izbockajte malo viljuškom i stavite tu kašiku umućene smese. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata, bez otvaranja. Kad izvadite iz rerne pogačice će narasti, pa unutra stavite voće i poslužite kad se prohladi. Po želji pospite šećerom u prahu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)