Jednostavni kremasti kolač s jogurtom i jagodama koji obožavaju svi od 7 do 77
U sezoni jagoda napravite osvežavajući kolač s ovim voćem, i to za svega pola sata

Prolećni kolač s jagodama
Sastojci:
Za koru:
5 kašika šećera
5 kašika brašna
5 jaja
1 kesica praška za pecivo
3 kašike ulja
3 kašike mleka
1 velika kašika kakaoa
Za fil:
500 g jagoda
500 ml jogurta
2 kesice želatina
5 kašika šećera
1 kesica šlaga
Priprema:
Izmutite belanca sa šećerom, Dodajte žumanca pa ulje, mleko, kakao i na kraju brašno s praškom za pecivo. Tepsiju pomažite puterom ili margarinom pa pospite brašnom. Sipajte smesu i pecite oko 20 minuta na 180 stepeni. Želatin ubacite u šolju, ulijte malo vode da ogrezne. Jogurt pomešajte sa šećerom i zagrevajte da ne provri. Dodajte nabubrelii želatin, izmešajte i ostavite da se ohladi. Šlag izmutite prema uputstvu i dodajte mu iseckane jagode. Mutite pa uliojte jogurt. Sipajte preko pečene kore. (fil će biti malo ređi, ali posle par sati u frižideru, stegnuće se). Kolač dekorisati sa jagodama po želji.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

NEODOLJIVI VALJUŠCI SA MAKOM Lako se prave, a osvajaju ukusom
Fenomenalni i slatki, za pravo uživanje.

LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Kremasti desert koji u isto vreme i ledi i sladi
Osvežavajuće i lagane, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

BAKLAVA ROLAT Omiljena poslastica u malo drugačijem izdanju, prste da poližete
Fenomenalan desert za prave sladokusce.

ROZEN TORTA SA MAKOM Očaravajuća poslastica ukusa koji priča priče, za pravo uživanje
Neodoljiva torta nestaće sa stola odmah.

KUGLOF SA KOKOSOM Mirisni desert koji budi uspomene na dane letovanja
Mekan i sladak, nećete moći da prestanete da ga jedete.
Komentari (0)