Jednostavni kremasti kolač s jogurtom i jagodama koji obožavaju svi od 7 do 77
U sezoni jagoda napravite osvežavajući kolač s ovim voćem, i to za svega pola sata
Prolećni kolač s jagodama
Sastojci:
Za koru:
5 kašika šećera
5 kašika brašna
5 jaja
1 kesica praška za pecivo
3 kašike ulja
3 kašike mleka
1 velika kašika kakaoa
Za fil:
500 g jagoda
500 ml jogurta
2 kesice želatina
5 kašika šećera
1 kesica šlaga
Priprema:
Izmutite belanca sa šećerom, Dodajte žumanca pa ulje, mleko, kakao i na kraju brašno s praškom za pecivo. Tepsiju pomažite puterom ili margarinom pa pospite brašnom. Sipajte smesu i pecite oko 20 minuta na 180 stepeni. Želatin ubacite u šolju, ulijte malo vode da ogrezne. Jogurt pomešajte sa šećerom i zagrevajte da ne provri. Dodajte nabubrelii želatin, izmešajte i ostavite da se ohladi. Šlag izmutite prema uputstvu i dodajte mu iseckane jagode. Mutite pa uliojte jogurt. Sipajte preko pečene kore. (fil će biti malo ređi, ali posle par sati u frižideru, stegnuće se). Kolač dekorisati sa jagodama po želji.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)